У ХДУ провели онлайн-зустріч із відомою лікаркою Ольгою Богомолець

ХДУ, Богомолець, студенти
Студенти Херсонського державного університету мали днями нагоду поспілкуватися із заслуженою лікаркою України, докторкою медичних наук, професоркою Ольгою Богомолець. Організатор заходу – медичний факультет на чолі з деканом Наталією Шахман.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що Херсонський державний університет – корпорація з обслуговування освітніх інтересів студентів. І тому зустрічі із знаковими особистостями, професіоналами своєї справи, людьми, які мають бажання і потенціал змінювати світ на краще архіважливі для капіталізації та професійного становлення молоді нашого освітнього закладу. Також Олександр Співаковський запросив Ольгу Богомолець до Херсонського державного університету, аби прочитати декілька лекцій для студентів медичного факультету.

Зазначимо, що Ольга Богомолець – практикуюча лікарка-дерматолог, вона є авторкою понад 70 наукових праць і 14 патентів на винаходи у сфері дерматології. Тож у ході свого виступу лікарка розповіла молоді про таке небезпечне захворювання шкіри як меланома. Вона зупинилася на факторах ризику, методах самодіагностики захворювання та захисту.

Спікерка підкреслила, що насамперед необхідно підвищувати обізнаність населення у виявленні меланоми та інших видів раку шкіри. Оскільки це дозволить діагностувати захворювання на ранніх стадіях й уникнути ризиків.

Зустріч проходила у форматі запитання-відповідь. Це дозволило студентам-медикам отримати відповіді на запитання, які їх хвилюють – наявні проблеми у сфері охорони здоров’я України, перспективи медичної реформи тощо. І, звісно, поглибити свої знання щодо дерматологічних захворювань, методів лікування, діагностики та профілактики.


Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон