Викладачі ХДУ стали експертами освітнього проєкту з питань відновлювальних джерел енергії

викладачі, енергія, ХДУ
Колектив Херсонського державного університету долучився до Медіашколи ВДЕ «Освіта з питань відновлювальних джерел енергії для регіональних журналістів». Проєкт реалізовує «Вінницький прес-клуб» та регіональний партнер «Херсонський прес-клуб» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ESP).

Освітні заняття відбулися 22 та 29 квітня. Наступна сесія планується на 13 травня. У рамках трьох одноденних тренінгів у режимі онлайн висвітлювалися питання відновлювальної енергії, кліматичних проблем, розвиток відновлювальних джерел енергії у світі та в Україні зокрема.

Лектори розкрили питання електроенергетичної системи України, особливості Об’єднаної енергетичної системи України, структуру виробленої енергії, долю атомної, теплової, гідравлічної, «зеленої» енергії та її вплив на оточуюче середовище.

До проєкту в якості експертів були запрошені завідувач кафедри ботаніки ХДУ, доктор біологічних наук, професор Іван Мойсієнко та доктор біологічних наук, професор Олександр Ходосовцев.

Іван Мойсієнко розповів про проведення попередніх експертиз при побудові сонячних електростанцій, їх вплив на оточуюче середовище на Херсонщині. А Олександр Ходосовцев ознайомив журналістів із європейським підходом до оцінки довкілля, поділився досвідом керування проєктами за підтримки Європейського союзу.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон