Херсонський онкодиспансер переоснастить радіологічне відділення

онкодиспансер, переоснащення, сесія
Проєкт Херсонського обласного онкологічного диспансеру щодо технічного переоснащення радіологічного відділення №2, вартістю понад 32 млн грн, фінансуватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Наразі з держбюджету вже надійшов перший транш у розмірі 29848047,00 тис. грн. Також на останній сесії, яка відбулася 23 квітня 2021 року обласна рада прийняла рішення щодо співфінансування проєкту з обласного бюджету у сумі 2280948,0 тис. грн.

Окрім цього, рішенням V сесії обласної ради VІІІ скликання визначено розпорядника, замовника та кінцевого бенефіціара коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію вищезазначеного проєкту. Так, розпорядником коштів став Департамент здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації, а замовником та кінцевим бенефіціаром – комунальне некомерційне підприємство «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Херсонської обласної ради.

Нагадаємо, Херсонська область займає друге місце в Україні за рівнем онкологічної захворюваності. Щодня в закладі проходять опромінення 55 пацієнтів. Тоді як щоденних процедур опромінення потребують ще більше 100 пацієнтів. Крім того, у херсонському онкодиспансері є черга пацієнтів з Одеської та Миколаївської областей.

Також на сесії підтримано питання стосовно внесення змін до обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період 2019-2023 роки.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон