Відбулося бурхливе засідання президії Херсонської облради

засідання, облрада, Співаковський
Вчора, 21 квітня, у бурхливих дискусіях, з двома перервами відбулося найтриваліше засідання президії Херсонської обласної ради, - розказав депутат облради Олександр Співаковський:

- Розглянули 82 питання. Найбільше суперечок очікувано виникло навколо змін до бюджету та Програми соціально-економічного розвитку.

Як і вчора, на комісії з розвитку людського капіталу, так і зараз наголосив на необхідності відходити від банального «дільожу» бюджетних коштів, а перейти до формування бюджету з урахуванням розвитку. Навів приклад, який дозволяє зрозуміти, наскільки система вчиняє опір.

Ми зробили виїзне засідання разом з керівниками комунальної та бюджетної комісії до «Фахового спортивного коледжу». Мали на меті побачити ситуацію наживо та запропонувати керівникові разом з депутатським корпусом, департаментом фінансів віднайти у межах наявного фінансування кошти на розвиток.

Нам соромно було чути про брудні та понівечені мати, на яких мають займатися наші гімнасти та борці, про відсутність стрілецької зброї для спортсменів тощо.

Ми запропонували закладу проаналізувати, з чого складаються його видатки, скільки коштує підготовка одного спортсмена різного віку та рівня майстерності. Що ми почули у якості реакції? Нам сказали, що ми хочемо забрати у коледжу кошти, зняти керівника, залишити Херсонщину без професійної підготовки спортсменів... Ми були готові до такої реакції. Але!

Вважав і вважаю, що є відповідні розпорядники коштів, які мають шукати шляхи вирішення проблем, а не варіанти, чому сказати «ні», «це неможливо». Якщо не почнемо ефективно витрачати кошти, рахувати кожну копійчину, то не зможемо розвиватися. А без розвитку наші заклади, а відповідно й область, чекає стагнація, - підсумував Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон