У Новотроїцькій громаді Херсонщини депутати розбираються з зарплатою голови

Новотроїцька громада, зарплата, депутати
Депутат Новотроїцької селищної ради Юрій Коцегубов вирішив пояснити позицію свою та своїх колег-депутатів, які на останній сесії Новотроїцької селищної ради не підтримали зміни до умов оплати праці селищного голови:

- Резонансною подією для мешканців нашої громади стала інформація про розмір премій очільника Новотроїцької селищної ради та його заступників, яким позаздрять навіть керівники сусідніх ОТГ. А заява селищного голови Петра Збаровського на сторінці у Фейсбук: «Отримую на руки 50 тис. грн, бо не хочу красти» – взагалі без коментарів…

Відповідно до чинного законодавства умови праці селищного голови затверджуються депутатами селищної ради на сесії. Відверто кажучи, був здивований, коли дізнався, що начебто на III сесії селищної ради, яка відбулася 23 грудня 2020 року, 20 присутніх депутатів, у тому числі і я, одноголосно затвердили умови оплати праці селищного голови на 2021 рік, встановивши йому щомісячні надбавки за «високі досягнення» у розмірі 150% та премії в розмірі 50%. Здивований тому, що це рішення на голосування депутатів не виносилося і звідки воно з’явилося – невідомо.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів №268 визначено, що депутати встановлюють розмір надбавок селищного голови у порядку та розмірах, визначених цією постановою. Не хочу оцінювати «високі досягнення» очільника нашої громади (впевнений, кожен їх сам уже оцінив), але такої надбавки у 150% – не передбачено жодною постановою КМУ, а її встановлення в такому розмірі є незаконним.

Тож на останній сесії Новотроїцької селищної ради селищним головою було запропоновано внести зміни до рішення сесії селищної ради від 23 грудня 2020 року №78 «Про умови оплати праці селищного голови на 2021 рік», а саме – зменшити розмір надбавки за «високі досягнення» із 150 до 50%.

Я та мої колеги, котрі не підтримали дане рішення, вважаємо, що не можна вносити зміни до рішення, яке депутатами не голосувалося та не приймалося. Отже, селищний голова Збаровський П.М. взагалі не має права отримувати ці надбавки з початку 2021 року. Наша пропозиція затвердити нове окреме рішення по умовах оплати праці селищного голови на 2021 рік ним не була підтримана.

Крім того, в цьому ж проекті рішення, депутатам запропонували затвердити нову структуру та оклади працівників селищної ради. Статтею 21 Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» визначено, що умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування також визначаються Кабінетом Міністрів. А постановою Кабміну № 268 (додаток 50) чітко визначений розмір посадових окладів працівників селищної ради. Однак депутатам було запропоновано на сесії фактично перебрати на себе функції Кабінету Міністрів та затвердити незаконне рішення, встановивши оклади у півтора рази вище, передбачених законодавством.

Вважаю, що у подібних ситуаціях повинна бути відповідна реакція правоохоронних органів, а селищний голова має працювати без адміністративних та кримінальних правопорушень і не спонукати депутатів до прийняття незаконних рішень, - висловив свої переконання та спільну думку більшості своїх колег по депутатському корпусу депутат Новотроїцької селищної ради Юрій КОЦЕГУБОВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон