На Херсонщині весняної повені у пониззі Дніпра не буде

паводок, пониззя Дніпра
Весняної повені у пониззі Дніпра не буде. Адже вона залежить від обсягу скидання води Каховською ГЕС, а з її надлишками в посушливі роки вічно не складається, повідомляє Голос України.

"Цьогоріч показники водопілля будуть нижчими за середньобагаторічні. Але вони будуть вищими, ніж минулого року", - цитує директора ГЕС Олега Пащенко прес-служба підприємства. Обсяги скидання води з нижнього б'єфу гідроелектростанції зараз коливаються у межах звичайної норми, й підстав очікувати її перевищення немає.

Утім, повені на Херсонщині впродовж останніх десятиліть узагалі стали рідкісним явищем. З одного боку, це добре, бо вони тепер не чинять руйнувань у прибережних селах та дачних товариствах.

А з другого, висока вода не заливає озера та протоки у дельті головної української річки, які є природним нерестовищем цінних промислових видів риби. Тож у спеку дрібні водойми швидко пересихають, і молодь риби не може їх покинути - відтак, стає здобиччю хижаків, чи просто гине через заморні явища.

Фото Укргідроенерго
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон