Херсонці вибороли перше місце на Чемпіонаті Світу зі спортивних танців

Херсон, переможці, танці
В рамках Чемпіонату Світу зі спортивних танців, який проходив у Польщі, херсонці Дмитро Сімаков та Валерія Ярова вибороли перше місце у категорії "Rising Star" ("Зірка, що сходить").

Три, чотири тренування на тиждень – такий графік у Валерії та Дмитра. Наразі дівчина навчається у Херсонському державному університеті, а хлопець - у морському коледжі. Танцюристи кажуть, встигають і навчатися, і займатись улюбленою справою.

Дівчину на перше заняття привела мама, а хлопець прийшов зі своєю однокласницею. Валерія та Дмитро займаються спортивними танцями більш як 10 років, але разом працюють менше пів року. Для пари це був перший спільний міжнародний турнір.

"Спортивні танці, вони дисциплінують і це допомагає дуже у повсякденному житті. Мотивує займатись ще іншими справами", - розповідає Валерія Ярова. - "Через пандемію коронавірусу було небагато суперників, але усі вони були дуже гідні. З різних країн були, таких як Молдова, Білорусь, Росія і звісно з Польщі", - розповіла Валерія.

"Я навчаюсь на 2 курсі морського коледжу. Зараз готуюсь до зовнішнього незалежного оцінювання. На мою думку, поєднувати і навчання, і тренування - це не дуже складно, тому що 3-4 тренування в тиждень - це не так і багато", - говорить Дмитро Сімаков.

Готувала пару до змагань суддя міжнародної категорії Наталя Кузьева: "В парі є тандем. Є успіх завдяки тому, що вони підтримують один одного. Це дійсно був Чемпіонат Світу, який раніше проходив у Гонконгу. Ми встигли взяти участь до локдауна. Пари були дуже сильні. З нашого клубу взяли участь 8 пар, які теж здобули призові місця", - поділилась тренерка.


Наразі пара готується до Чемпіонату України, який має відбутись у Львові. У планах Дмитра та Валерії поїхати на танцювальний турнір, який проходить у Блекпулі, в Англії.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон