В центрі Херсона через перебудову у підвалі руйнується п'ятиповерхівка

підвал, багатоповерхівка, ремонт

В Херсоні занепокоєні мешканці пʼятиповерхівки по вулиці Гончарна, 4 розповідають, що вже три тижні в підвалі будинку тривають будівельні роботи, які руйнують їх помешкання. Люди живуть у страху, що фундамент будинку 1968 року побудови просто не витримає таких кардинальних змін. Тож почали з’ясовувати, на якій підставі здійснюється ремонт та виявили, що підвальне приміщення було продано ЖЕКом ще кілька років тому.

Як без дозволу мешканців відбувся процес продажу-купівлі? Відповідь на це питання спробувала отримати знімальна група ТРК "Херсон плюс".

У “Виробничо-житловому центрі “АРІАДНА”, який обслуговує будинок нікого з керівництва застати не вдалося. Так само як не вдалося журналістам потрапити і до підвалу. Побачивши камеру будівельники одразу зачинили двері. Зазирнути до підвалу наразі можна лише через маленькі вікна. Нововиявлені власники дверей підвалу нікому не відчиняють і відмовляються йти на контакт з мешканцями будинку. Які роботи там ведуться розповідає Вадим Мозговець.

Додамо, що за законами України нежитлові приміщення багатоквартирних будинків належать до спільної власності їх мешканців, в тому числі навіть тих, які не приватизували свої квартири. Також це право власності не залежить від наявності чи відсудності у домах ТСББ. Ніякі сторонні організації, в тому числі житлово-експлуатаційні, розпоряждатися чужим майном права не мають - за Кримінальним кодексом таке є звичайним злочином.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон