Херсонська співачка отримала звання народної

артистка, співачка, театр
З нагоди Міжнародного дня театру Президент Володимир Зеленський присвоїв почесні звання театральним діячам України. Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки та високу професійну майстерність почесне звання «Народний артист України» присвоєно співачці Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, заслуженій артистці України Ружені Анатоліївні РУБЛЬОВІЙ.

У Херсонському обласному театрі Ружена Рубльова працює з 1999-го, крок за кроком долаючи східці професійного вдосконалення – від хормейстера театру до народної артистки України.

Великою творчою вдачею є такі ролі: Міні у виставі «Хело, Доллі!» Д.Германа, Мати-Природа в «Лісовій пісні» Л.Українки, Блоха у виставі «Інтерблоха» М.Лєскова, Дівчина-соловейко – «Як козаки жартували», Юнона у виставі «Енеїда» І.Котляревського, роль Родиці у «Страшній помсті» М.Гоголя, Елен у виставі «Рольові ігри», Покоївка у «Нью-Йорк, Нью-Йорк», Донна у «Тато в кубі», Мама у виставі «Межа або у контейнері», Проня у «За двома зайцями» М.Старицького... Також задіяна у виставах та концертних програмах: «Джаз і дівчата», «Кайдаш & Sons», «Не турбувати», «Ніч перед Різдвом», «Се Ля Ві», «Труффальдіно», «Місто щасливих людей», «Майська ніч» та інші. Справжнє визнання принесла роль Едіт Піаф у виставі «Світ пісень Едіт Піаф».

Професійна діяльність Ружени Анатоліївни, яка досягла широкого визнання не лише в Херсоні, а й за його межами, неодноразово відзначалась відзнаками та нагородами різного рівня. Її співом відкривались звітні концерти Херсонської області в Києві, вона перемогла у конкурсі «Краща пісня про Херсон» на честь 225-ї річниці міста. Ружена Рубльова - провідна артистка театру, яку знає та поважає глядач.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон