У Херсоні майстриня створює унікальні ляльки·

Херсон, ляльки, Гончарова-Щетілова
Херсонська майстриня Анастасія Гончарова-Щетілова розробила власну техніку виготовлення текстильних ляльок.

Частину перших виробів вона роздала на київському Майдані Незалежності всім охочим. І зараз продовжує виготовляти ляльки й вчити дітей у своїй майстерні "Оберемок світла".

"Ляльки в моєму житті з дитинства. Я і думала, чому б мені не створити таку ляльку, яка буде єдиною лялькою у цьому світі. І так я почала робити ляльки. Перші мої ляльки поїхали до Києва у бутик квітів. Вони стояли там 2 місяці, частина продалась, а частину ми виставили на Майдані. І там їх розбирали люди, дійсно яким вони були потрібні. Мені так захотілось, щоб так було", – розповідає Анастасія.

Першу ляльку Анастасія виготовила 9 років тому після народження доньки. Вони (а їх вже більше тисячі) не мають імен, зате втілюють якийсь образ і несуть емоцію, яка передається у виразі обличчя, наряді, навіть – у позі.

"Я все так же думаю, що та мати, якій я передам ляльку, сама повинна дати ім'я дитині. Ось так. Вони для мене як діти, вони для мене дуже близькі. Я більш роблю образи, а в образах це емоція. Це дівчина кактусів. Ця лялька зі мною довго подорожувала, тому у неї є одяг різний, а це просто дівчина, мені дали хутро, я пробувала нові матеріали. Для волосся використовую волосся штучне, нитки для в'язання, фетр, натуральне хутро", – позує свої роботи майстриня.

Текстильна лялька повністю – розробка майстрині. Авторська техніка не запатентована, але Анастасія з цим не поспішає – в неї ще стільки ідей! "Кожна – самобутня, кожну викройку я зробила сама. Спочатку на папері, потім на тканині, немає повтору", — каже Анастасія.

Лялькарка створила власну майстерню "Оберемок світла". На майстеркласах, які проводить у вільний від роботи, пошиття ляльок і домашніх справ, час вчить дітей всім видам творчості, якими захоплюється.

"Я провожу майстер-класи для діток. Вони такі справжні, з ними так приємно працювати. Діти мене просто надихають. Це все спочатку пішло від дитини, тому діти для мене це все", – говорить майстриня.


За матеріалами Суспільний. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон