У Херсоні діти з інвалідністю займаються спортом

Херсон, карате, Чернов
Для дітей з інвалідністю у Херсоні двічі на тиждень діє спортивна група адаптивного кіокушин карате.

Опановувати прийоми цим хлопцям і дівчатам допомагає чемпіон України та призер чемпіонату Європи Михайло Чернов: "Я намагаюся через вправи донести їм те, що вони можуть набагато більше, ніж вони думають про себе.

На жаль, до дітей з такими діагнозами в нашому суспільстві ставлення не дуже чемне. Я їм хочу показати, що вони можуть багато зробити самі: зможуть себе захистити, товаришувати, спілкуватися. Все нормально, не треба хвилюватися. Я спілкуюся з ними, як з дітьми на звичайних тренуваннях".

Зараз у секції займається 15 спортсменів з синдромом Дауна і аутизмом різного віку. Тренування у цій групі проходить у звичному режимі, ніяких поблажок і всі мають викладатися на повну, розказує Михайло. Серед вихованців є 4 спортсмени, які мають помаранчевий пояс, двоє з яких зараз займаються в іншій групі.

"З кожним заняттям вони стають все краще. І коли дивишся на їх результат, а це правильно виконаний удар. Я не можу сказати, що дуже довго ми цього досягаємо. Вони звичайні діти, єдине – зі своїм світосприйняттям", - говорить тренер групи адаптивного кіокушин карате Михайло Чернов.

Перш ніж провести перше тренування, розказує Михайло, багато перечитав літератури, як правильно працювати з "сонячними” дітьми і аутистами і які вправи краще використовувати для їх розвитку. Методикою подачі задоволені не тільки вихованці, їх батьки і сам тренер:

"Їх віддачею і роботою я задоволений. Все, що я кажу, всі завдання, які задаю, вони виконують. Так, може не дуже добре вони розуміють і не одразу все виходить, але з часом вони розвиваються, стають кращими і у них все виходить, - говорить тренер групи адаптивного кіокушин карате Михайло Чернов.


За матеріалами Суспільний. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон