Херсонські аудитори надали рекомендації державним підприємствам

аудитори, рекомендації, перевірка
Фахівці Управління провели державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства «Збур’ївське лісомисливське господарство» за період з 01.07.2019 по 31.12.2020 відповідно до Плану проведення заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України.

Фахівці констатують, що роками лісовий фонд Підприємства зазнає значних збитків, а місцеві бюджети недоотримують значні фінансові ресурси.

Зокрема, відповідно до наявних фітосанітарних сертифікатів, одним із суб’єктів господарювання було вивезено за кордон незаконно видобутого очерету у кількості понад півмільйона кілограмів з території Голопристанського району.

Варто зазначити, що суб’єктом господарювання, у дослідженому періоді, без спеціального дозволу (лісового квитка), використано понад 536 тонн побічних лісових ресурсів без офіційного затвердження щорічних лімітів, термінів та місць для промислової заготівлі очерету. Отже, лісовому фонду завдано колосальних збитків розрахунково на суму 146,2 млн грн, а місцевим бюджетом недоотримано фінансових ресурсів на суму понад 1 млн грн.

Державні аудитори рекомендували лісівникам видавати лісові квитки на відведені земельні ділянки, з подальшою сплатою ренти за спецвикористання побічних лісових ресурсів.

Серед інших наданих рекомендацій – посилення контролю за охороною лісів з метою попередження самовільних рубок, відшкодування шкоди, заподіяної довкіллю, оприбуткування по бухгалтерському обліку матеріальних цінностей, забезпечення належного внутрішнього контролю. Отже, комплексне виконання заходів дозволить виявити ризики та запобігати негативним чинникам у фінансово-господарській діяльності Підприємства.

За результатами проведеного аудиту рекомендації з підвищення ефективності управління підприємством адресовані Державному агентству лісових ресурсів України, Херсонському обласному управлінню лісового та мисливського господарства та підконтрольному об’єкту.

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон