На Херсонщині представників громади навчають користуватися електронним документообігом

навчання, громади, електронний документообіг
Працівники управління з питань діловодства та доступу до публічної інформації разом з працівниками відділу контролю апарату облдержадміністрації поновили практику проведення навчань для представників сільських, селищних і міських рад з питань впровадження та користування системою електронного документообігу АСКОД.

Оскільки паперовий документообіг суттєво поступається електронному за оперативністю та ефективністю в опрацюванні інформації, особлива увага приділяється подальшому розвитку останнього.

Саме тому ОДА упродовж кількох років здійснює поетапний перехід на документування управлінської діяльності в електронному вигляді. Також активно проводить роботу із встановлення системи АСКОД у районних державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. У результаті це позитивно вплинуло на швидку й ефективну обробку інформації та комунікацію між місцевими органами влади.

В умовах зміни адміністративно-територіального устрою та формування територіальних громад все більшої актуальності набуває налагодження взаємодії з новими громадами. Провідним інструментом для цього є документообіг, який базується на новітніх інформаційних технологіях.

Однією з перших новостворених громад проявила зацікавленість до використання сучасних технологій у діловодному процесі Тягинська територіальна громада. Її ініціативу підтримано, та 18 березня фахівчинями підрозділів з питань діловодства і контролю проведено перше навчання спеціалістів Тягинської сільської ради та старост.

У ході зустрічі слухачів ознайомлено із системою електронного документообігу АСКОД, базовими етапами роботи в ній, а також безліччю практичних переваг для її користувачів, зокрема таких, як швидкість надходження документів до адресатів, зручність редагування та архівації, відслідковування переміщення кореспонденції всередині організації, наскрізний автоматичний контроль виконання документів на всіх етапах роботи з ними, економія бюджетних коштів тощо.

Натхненність і наполегливість працівників Тягинської сільської ради в оволодінні новими знаннями дасть змогу кардинально підвищити якість їхньої роботи.

Активне запровадження електронної форми роботи з документами має стати одним з пріоритетів для інших громад Херсонської області, - повідомляє Херсонська держадміністрація.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон