Аграрії Херсонщини за справедливі тарифи на подачу води на зрошення

аграрії, тарифи, вода
Без зрошення через посушливий клімат на півдні країни гарних врожаїв не матимеш – це аксіома. Проте з кожним роком поливати стає дорожче. І це один із проблемних моментів для тих, хто займається виробництвом на зрошенні.

Це питання аграрії обговорюють вже не перший місяць і вони готові відстоювати свої права, щоб ефективно працювати та мати зрозумілі ціни на воду для зрошення.

Гoлoва ГС «Асоціація об‘єднання водокористувачів», член правління ВАР Вoлoдимир Хвoстoв на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що тарифи на подачу води на зрошення для сільгосптоваровиробників Херсонщини у 2021 році мають бути справедливими та залишитися на рівні минулого року.

«Наша «Асоціація об‘єднання водокористувачів» та аграрії області вирішили звернутися до обласної влади, щоб вони посприяли у розв'язанні цього питання на рівні Держводагентства, Мінекології, Прем’єр-міністра.

Колеги підтримали звернення одноголосно на постійній комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології. Дякую їм за злагодженість у цьому питанні!

До поливного сезону сільгоспкультур залишилися лічені дні. А питання тарифу на забір води на поточний рік залишається відкритим. Аграрії занепокоєні, адже в полях вже спостерігається дефіцит вологи у ґрунті. З практики минулих років, в цей період вже активно відбувалась підготовка до поливного сезону (проводились технічні роботи, укладались договори)», - наголосив Володимир Хвостов.

Він також зазначив, що проведено низку зустрічей з керівництвом Держводагентства України. Обговорено формування тарифу на забір води для поливу сільгоспкультур. У якості компромісу запропоновано збільшення кількості використання води та розширення площ поливу.

«Переконаний і аграрії підтримають, що на 2021 рік не має підстав для збільшення тарифу на подачу води для водокористувачів. Ефективним наповненням спецфонду буде не штучне підняття тарифу, а збільшення кількості та якості води за рахунок доступних для водокористувачів тарифів.

Тож продовжуємо тримати ситуацію на контролі, стоїмо на ВАРті захисту інтересів аграріїв. Розвиваємо Херсонщину», - резюмував Володимир ХВОСТОВ.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон