На Херсонщині діти долучилися до посадки лісу

гола пристань, ліс, посадка
15 березня вихованці гуртка «Дослідники заповідних стежок Херсонщини» міського Центру дитячої та юнацької творчості міста Гола Пристань Херсонської області, учні 6-Б класу спеціалізованої школи, взяли участь у посадці лісу на теритррії Голопристанського району.

Лісівники Голопристанського державного лісомисливського господарства розпочали лісокультурні роботи ще 4 березня, весь цей час погодні умови були несприятливими. Холодний пронизливий вітер, низькі температури ускладнювали роботи, але посадку не зупиняли. А ось юннатам пощастило - їхній виїзд до лісу відбувся в прекрасний теплий весняний день. Діти з задоволенням спостерігали за механізованою посадкою, потім самі попрацювали саджальниками. Сосну згідно проекту висаджують через 70 сантиметрів, а через відсутність навиків роботи, у дітей дотримуватися схеми розміщення не виходило. Свої огріхи вихованці виправили за допомогою меча Колесова.

Час промайнув швидко. Всі отримали тільки позитивні емоції від виконаної роботи, подихали чистим весняним та ще раз переконалися, яка нелегка та відповідальна праця у лісівників.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон