В Херсоні готуються забезпечити безпеку туристів у новому курортному сезоні

безпека, туризм, пріоритет
У сучасних реаліях туристичної галузі слово «безпека» стала синонім якісного відпочинку. Загроза виникнення пожеж, можливість отримання травм на суходолі чи під час купання у водоймах – основні негативні чинники, з якими може зіткнутися турист. Підготовка якісних умов відпочинку та оздоровлення, профілактика й запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, нещасних випадків, отриманню ушкоджень – першочергові завдання на шляху створення безпечного середовища для гостей Херсонської області. Для того, щоб працівники туристичної сфери відчували себе впевнено у будь-яких екстрених ситуаціях, що несуть загрозу здоров’ю та життю відпочивальників, потрібні певні знання та навички.

З метою обговорення актуальних питань безпеки туризму 11 березня управлінням туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації було організовано онлайн-конференцію за участю профільних експертів, представників національних природних парків, біосферних заповідників, закладів розміщення та територіальних громад.

З рекомендаціями щодо забезпечення водної та пожежної безпеки на природоохоронних територіях й у закладах розміщення учасників онлайн-конференції ознайомив Олександр Федоришен, начальник відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС України в Херсонській області.

До участі в онлайн-конференції також був запрошений Анатолій Сергієнко, в.о. заступника генерального директора ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України». Анатолій Петрович наголосив на беззаперечній необхідності проведення лабораторних досліджень якості річкової та морської води області. Лабораторний центр та його відокремлені структурні підрозділи готові забезпечити проведення лабораторних досліджень якості річкової та морської води на пляжах області, починаючи з травня поточного року.

До онлайн-заходу приєдналась Тетяна Ларіонова, обласний координатор з першої допомоги Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Товариство постійно організовує навчання з надання першої долікарської допомоги, сертифіковані «European Reference Centre for First Aid Education». За умови успішного складення тематичного іспиту видається сертифікат міжнародного зразка, який визнається у 192 країнах світу. Оскільки ризик отримання травми під час подорожі, як у будь-якої активної діяльності, залишається значним, працівники туристичної сфери мають мати необхідні знання та практичну підготовку надання першої долікарської допомоги.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон