ОБСЄ: «Медіа не терористи!»

Заявила представник ОБСЄ з питань свободи слова Дунья Міятович, яка закликала українську владу гарантувати безпеку журналістів.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дунья Міятович закликає українську владу гарантувати безпеку журналістів після того, як невідомі минулої ночі застрелили журналіста газети «Вести» В. Веремія.

«Немає виправдання тому, щоб не діяти негайно. Повторюю свій заклик до влади: утриматися від нападів на представників ЗМІ і гарантувати безпеку журналістів.

Медіа – не терористи і не винні в нинішній кризі», – наголосила Міятович, яку цитує сайт ОБСЄ.

За словами Міятович, «загибель Веремія є найгіршим актом насильства проти журналістів від початку протестів у грудні».

За повідомленням, в ОБСЄ знають про 27 журналістів, які зазнали нападів вчора. Таким чином, загалом від початку протистояння постраждали 165 працівників ЗМІ, кажуть в представництві ОБСЄ з питань свободи слова.

Зазначимо, що Айдар Ботагаров, радник ОБСЄ з питань свободи слова, представництва ОБСЄ з питань свободи ЗМІ в цей час у складі Міжнародної Місії журналістської солідарності перебуває в Києві. Місія прибула на запрошення НСЖУ та НМПУ і перебуватиме в столиці України 2 дні.

Служба інформації НСЖУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон