На Херсонщині третю добу шукають семирічну Марійку Борисову

третя доба, зникла дівчинка, поліція
Третю добу поспіль на Херсонщині шукають семирічну Марійку Борисову, яка зникла 7 березня у селі Щасливе Олешківського району. На місці події розгорнули масштабну пошукову поліцейську операцію, створили оперативний штаб.

На пошуки дівчинки задіяли весь особовий склад місцевої поліції, поліцейських з сусідніх районів, оперативників, кінологів та ювенальних поліцейських , - повідомляє поліція Херсонської області.

До них долучилися військовослужбовці Національної гвардії України. Допомагають шукати дитину і місцеві та жителі сусідніх сіл. Долучилися і волонтери з різних областей України - щодня їх від 50 до 100 осіб.

Начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін повідомив, що загони правоохоронців та волонтерів вже перевірили кожен клаптик землі в Щасливому та прочесали селище в радіусі 25 км, особливо звертали увагу на нежилі приміщення, пустирі, колодязі та лісосмуги.

"Поля в радіусі 30 км були відстежені квадрокоптером та тепловізором. Поліцейські перевірили зону Північно-Кримського каналу в зоні 40 км з обох сторін. Правоохоронці опитали більше 600 мешканців селища та дітей з якими грала дівчинка. Найбільшу увагу поліцейські зосередили на раніше засуджених та тих, хто перебуває на обліку у психіатричних лікарнях.

Також поліцейські застосовують спеціаліста-поліграфолога. Оперативниками були переглянути всі камери відеоспостереження, які розташовані на території селища. Зараз встановлюються водії, які проїжджали через Щасливе під час зникнення Марійки, а також особи, які здійснювали закупівлю сільгосппродукції у селищі. Поліцейські перевірили перевізників та водіїв міжміського транспорту, що проходить через селище", - розповів Олександр Прокудін.


Також він запевнив, що поліцейські разом з волентерами і далі шукатимуть дитину. Наразі розглядаються версії втечі дівчинки з місця проживання та те, що вона стала жертвою злочину.

"Сьогодні поліцейські вкотре перевіряють нежилі приміщення, колодязі та лісосмуги, що мають транспортне сполучення з іншими селами. Також сьогодні поліцейські спільно з працівниками ДСНС прочісують акваторію каналу із застосуванням ехолоту", - повідомив начальник поліції області.

Що відомо:

Марійка Борисова зникла 7 березня. Дитина пішла гратися з друзями біля двору та не повернулася.
Поліція розгорнула пошукову операцію. До них долучилися нацгвардійці. Активно допомагали у пошуках місцеві жителі та волонтери.
9 березня До Щасливого на допомогу пошуковим групам приїхали волонтери з різних міст України – Дніпра, Харкова, Павлограда. Радіус пошуку дитини - 5-6 км. За словами начальника відділення поліції №2 Херсонського районного управління поліції Вадима Ковальчука, пошукова собака загубила слід на зупинці.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон