У Херсонському держуніверситеті зібралися молоді вчені Херсонщини

ХДУ, вчені, нарада
Сьогодні, 10 березня на базі Херсонського державного університету відбулася регіональна зустріч рад молодих вчених п’яти закладів вищої освіти Херсонщини із головою ради молодих вчених при МОН України Олесею Ващук.

У рамках заходу молоді науковці ділитися досвідом, презентували свою діяльність, обговорювали нагальні питання, а також формували плани на майбутнє. Ініціатором проведення наукового заходу виступив відділ по роботі з обдарованою молоддю ХДУ на чолі з керівницею Юлією Юріною та наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених.

Ректор ХДУ Олександр Співаковький привітав учасників зустрічі та зазначив: «Дуже приємно, що ХДУ стає точкою тяжіння для обдарованої молоді зі всього регіону. Ми живемо у той час, коли світ змінюється кожні 2-3 роки. Ви – молоді хлопці та дівчата – маєте інший горизонт, бачите світ по-іншому. Ви виросли і живете в умовах необмежених ресурсів – матеріальних й інформаційних, коли викладачі втратили монополію на інформацію, адже будь-який студент може відкрити інтернет, знайти все необхідне», – сказав ректор у привітальному слові і побажав молодим та амбітним вченим сприймати світ таким, який він є, любити, творити та дерзати!

Також Олександр Співаковський відмітив, що університет сприймає виклики сьогодення: переходить на змішане навчання, створюються потужні майданчики для використання цифрових технологій, триває підтримка ініціатив студентства, спрямованих на розвиток та пошук власної траєкторії життя, заохочення займатися наукою.

За словами голови ради молодих вчених ХДУ Тамари Мандич, такий захід проводиться вперше. «Саме такі зустрічі сприяють формуванню партнерських відносин та впровадженню спільних проєктів між представниками інших закладів вищої освіти. Діяльність молодих учених важлива як для університетів, так і для міста, яке потенційно зацікавлене у розробках молодих учених», - поділилася враженнями після зустрічі головуюча молодими вченими ХДУ.

Голова ради молодих вчених при МОН України Олеся Ващук закликала регіональні товариства активніше просувати свою діяльність, інформувати Міністерство про те, що відбувається в університеті із науковим компонентом, аби у співпраці формувати державну політику щодо підтримки та залучення молоді до наукової діяльності.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон