Професор Херсонського держуніверситету став автором навчального посібника

професор, ХДУ, посібник
Вийшов у світ навчальний посібник «Економетрика в RStudio», призначений для вивчення мови програмування R в оболонці RStudio. Посібник розраховано для здобувачів вищої освіти спеціальностей галузі «Інформаційні технології» першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Також буде корисним для всіх, хто займається аналізом даних у бізнесі, економіці й фінансах.

Автором «Економетрика в RStudio» є професор кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики Херсонського державного університету, доктор економічних наук Віталій Кобець.

Під час підготовки зазначеного посібника Віталій Миколайович упровадив результати свого стажування в Університеті Коїмбра (Португалія), Київській школі економіки (KSE) та власний практичний досвід викладання дисциплін з економетрики й економіко-математичного моделювання.

«Від ідеї до втілення минуло майже півтора роки. Стимулом стала необхідність навчити студентів в умовах цифрової економіки на основі відкритих даних аналізувати їх і застосовувати на практиці для обґрунтованого прийняття управлінських та інвестиційних рішень. Спочатку планувалося, що це будуть навчально-методичні рекомендації для студентів, але потім виникла необхідність зробити повноцінний навчальний посібник з урахуванням різного рівня підготовки здобувачів вищої освіти», – розповідає автор посібника.

Книга складається з трьох частин – теоретичної, практичної та прикладної. Це дає змогу студентам опановувати нову мову програмування з нуля.

Навчальний посібник допомагає зрозуміти, як саме застосовувати мову R та оболонку RStudio у практичній діяльності маркетолога, економіста, IT-спеціаліста, Data Scientist, аналітика.

Посібник вже у наявності у Науковій бібліотеці Херсонського державного університету.

Детальна інформація про книгу на сайті видавництва.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон