У Херсоні працює виставка скадовських майстрів

Херсон, виставка, майстри
Майстри зі Скадовська презентували у Херсоні свою творчість. На виставці "Скадовщина. На вітрилах творчості" представлені картини, фотороботи, ляльки, художній розпис, предмети декоративно-ужиткового мистецтва.

Виставка скадовських майстрів проходить у рамках проєкту "Мистецтво однієї громади". Це - платформа, де свою творчість можуть показати майстри усіх громад Херсонщини, - говорить Наталія Вигоднер, начальниця інформаційного відділу Херсонського обласного центру народної творчості.

"У нас в гостях були Генічеська громада, і Каланчацька, Рогачицька і сьогодні Скадовська у нас в гостях. Концертну програму ми побачимо пізніше. А у світлиці - чудова різнобарвна виставка майстрів і фотохудожників Скадовщини. Представлено більше 45 авторів і півтори сотні робіт", - розказала Наталія Вигоднер.

Майстриня та художниця Ольга Корсунська у своїх роботах поєднує петриківський розпис із авторською технікою. Використовує гуаш, яку згодом покриває лаком. Вона привезла посуд та розписані гарбузи, які можна використовувати як термос.

На стилістику робіт вплинула порцеляна, - розповідає жінка: " Я 11 років працювала на порцеляновому заводі. І тому у мене є окремі елементи петриківки. А також є і свій авторський розпис. У нас на заводі була художня рада, намагалися визначити мою техніку, і головний художник сказав, що це нова техніка. Ось це гарбуз, який я виростила вдома на своєму городі. Якось випадково вийшло. Я взяла гарбуз, він висох і стала ось така щільна, неначе з дерева".

На виставці представлені роботи Скадовського фотоклубу "Парус", до якого входять і дорослі, і діти. Світлини їх авторства привезли до Херсона. Зараз працюємо над створенням музею фотографії у Скадовську, - говорить керівник клубу Олексій Бєлоус: "У мене навіть зберігся перший фотоапарат "Школьник", десь він випускався у 62-63 році. А я – 62-го. Тобто він мій ровесник Маємо зараз експозицію фотоапаратів, близько 200 фотоапаратів".

Роботи Анни Дубіковської ляльки-труфелята часто потрапляють на благодійні аукціони, - розповідає Алла Чуп'як, художня керівниця Скадовського міського будинку культури.

"Виставка наша скромна, але цікава. На ній представлені роботи майстрів у різних жанрах, чи не найбільше на цій виставці художніх робіт. Дуже гарні роботи у Миколи Степановича Бута, який є корифеєм жанру у нашому Скадовському районі, він згуртував усіх митців, які працюють у цьому жанрі. Нещодавно вийшла книга – митці Скадовщини, де представлені роботи художників, які працюють на теренах Скадовщини", - говорить художня керівниця Скадовського міського будинку культури Алла Чуп'як.


Працюватиме виставка «Скадовщина. На вітрилах творчості» у Херсонській Світлиці до 1 квітня.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон