У Херсоні відкрилась виставка "З українською душею"

Херсон, виставка, дитячі малюнки
У галереї "Синій кіт" презентували виставку вихованців Херсонської дитячої художньої школи "З українською душею". Свої роботи діти присвятили творам Тараса Шевченка та Лесі Українки.

"З українською душею"- так називається виставка учнів художньої школи, яка зібрала понад 200 робіт у різних жанрах.

Організатори виставки мали на меті показати інтеграцію українських національних традицій та європейської сучасності, - говорить директорка художньої школи Юлія Сліпич.

Окремо виставлені творчі роботи учнів мистецьких шкіл області, які перемогли на Всеукраїнському конкурсі імені Тараса Шевченка: "Це ті люди, які прославляли українську культуру, які надали їй ідентичності та які ввели її до світу української культури. Тому ми також вирішили відзначити ці події і зробити виставку під назвою "З українською душею".


Багато творів декоративно-ужиткового мистецтва, які виконані в різноманітних техніках, це і петриківський розпис, косівський розпис, імітування ткацтва та багато інших виробів, які діти представили.

Під час відкриття виставки нагороди та відзнаки отримали переможці міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Виставка дитячих малюнків "З українською душею" триватиме місяць – приходьте подивитися!

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон