Поліція Херсонщини працює над створенням в регіоні єдиного простору безпеки

поліція, простор безпеки, Прокудін
Про це начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Прокудін розказав під час зустрічі з головами Каховської, Таврійської та Новокаховської ОТГ.

На зустрічі обговорили питання запровадження єдиного безпекового простору на території громад. А саме, важливість впровадження системи відеоспостереження та відео-аналітики «Безпечна Херсонщина» та функціонування проекту «Поліцейський офіцер громади».

Начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін розповів, що у Каховці вже встановлено 30 камер відеоспостереження. Ця система забезпечує розпізнавання номерних знаків, кольору, марки та моделі автомобілів, визначення напрямку, в якому поїхав транспортний засіб, виявлення та фіксацію порушень Правил дорожнього руху, розпізнавання по обличчю розшукуваних осіб, виявлення залишених без нагляду підозрілих або вибухонебезпечних предметів.

Також начальник обласного главку представив проект «Поліцейський офіцер громади», який до кінця цього року буде реалізований на території області: «Цей проект передбачає тісну взаємодію поліції з населенням та відкриття на територіях територіальних громад поліцейських станцій або центрів безпеки, де буде працювати поліцейський офіцер громади. Поліція забезпечуватиме офіцера громади зарплатнею та соціальними гарантіями, а громада, в свою чергу, має забезпечити йому умови роботи», - розповів начальник поліції Херсонщини Олександр ПРОКУДІН.

Усі голови висловили зацікавленість у впроваджені даних проектів та націлені на подальшу активну співпрацю у створенні безпекового простору.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон