Чим Херсонщина відзначилась на гастрономічній мапі України

мапа, їжа, Клопотенко
Відомий шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко спільно з однією зі служб доставки їжі та виданням «Новое время» розпочав спільний проект – дослідження витоків українського кулінарного тренду та складання гастрономічної мапи України.

На думку шеф-кухаря, українці не знають своєї саме традиційної, а не нав’язаної в радянські часи, кухні. Саме тому він протягом трьох років досліджував місцеві кулінарні традиції України.

Інтерес до власних традиції та продуктів зріс і під час карантину, адже українці почали більше подорожувати власною країною.

На кулінарній мапі країни нашу область представили одразу двома продуктами. По-перше, тортом «Дари Херсонщини» з ніжним безе, горіхами, шматочки кураги, ніжним кремом і шоколадною глазур’ю. Другий продукт – квашені кавуни.

- Кавун можна сміливо назвати візитівкою Півдня України. Я сам дуже люблю кавуни і моєму ресторані ми його навіть запікаємо цілим у печі. У результаті отримуємо щось схоже на кавуновий мармелад. Щоб смакувати кавунами цілий рік, їх можна заквасити. Рецепт той самий, що і, приміром, для квашених яблук, – зазначає Клопотенко.


Олена ПІМЕНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон