Національний природний парк "Олешківські піски" святкує 11-річчя

Національний природний парк, Олешківські піски, екологи
Національний природний парк «Олешківські піски» було створено відповідно до Указу Президента України від 23 лютого 2010 року. Ця подія стала великою перемогою українських екологів та науковців, адже збереження унікального природного ландшафту – безцінний внесок в справу охорони природи.

Флора й фауна національного природного парку «Олешківські піски» мають особливу біологічну цінність. На території парку зустрічається більше сотні рідкісних та зникаючих видів рослин, грибів, лишайників і тварин, внесених до Червоної книги України, Європейського Червоного списку, Світової Червоної книги МСОП та Червоного списку Херсонської області.

Туристам, які вирішили пройти екологічними стежками парку «Олешківська пустеля» та «Дивосвіт Олешківських пісків», відкриваються незрівнянні краєвиди, від яких захоплює подих. Вас також чекає відпочинок у березовому гайку серед нескінченного піщаного моря. Варто зазначити, що цього року Національний природний парк став рекордсменом за кількістю відвідувачів, протягом 2020 року до Олешківських пісків завітали понад 11 тисяч екскурсантів.

Завдяки наполегливій праці, ініціативності та творчому підходу колективу Національного природного парку «Олешківські піски», дбайливому ставленню до природи та невичерпній любові до рідного краю забезпечується збереження унікального природно-заповідного фонду Херсонщини.

Нагадаємо, що екскурсійна діяльність у національному природньому парку «Олешківські піски» не припиняється навіть у період міжсезоння.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон