У Херсоні в холоди підгодовують тварин

Херсон, зима, тварини
Херсонські зоозахисниці підгодовують котів і собак. Їжу розвозять по всьому місту. Дівчата заохочують і інших людей допомагати тваринам, особливо, коли на вулиці морози.

Собаки щойно побачивши Анастасію на дорозі, підбігають до дівчини. 3-4 рази на тиждень вона приїжджає до цих чотирилапих з відром каші і пляшкою води з іншого мікрорайону. І так вже два місяці.

"Я знайшла їх ось під цією плитою. Вони замерзали. Це якраз було дуже холодно. Я їх почала відгодовувати. Мамочка цих цуценят, худа дуже була, лише один скелет був. Вона годувала цуценят. Потім ми почали підгодовувати їх. А зараз ось такі карапузи бігають. Ми вже одного віддали у добрі руки. У нього є будинок, родина", - розповіла Анастасія Ізотова.

Анастасія разом з іншими дівчатами створила службу порятунку тварин, до якої входить близько 40 зоозахисниць. Вони підгодовують, лікують тварин і шукають для них господарів: "Ти знаходиш цуценят і одразу ми починаємо шукати їм родину. Щоб вони не страждали на вулиці. Я завжди засинаю з однією думкою: "Аби вони цю ніч пережили". У мене в пріоритеті знайти їм господаря, щоб вони були не голодні і були у теплі».

Скільки підопічних у служби порятунку, Анастасія точної цифри назвати не може, говорить, кількість тварин постійно змінюється: або підкидують нових цуценят, або собаки помирають. На їжу щотижня, розказує Анастасія, витрачає близько 200-300 грн власних коштів. На лікування, кастрацію і стерилізацію збирають гроші за допомогою соціальних мереж.


Дівчина зізнається, допомогти всім бездомним тваринам у місті їхня служба не в змозі, тому просять містян підгодовувати котів і собак.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон