У Херсонському театрі відбувся вечір для людей із неправильною поставою

драмтеатр, вистава, прем’єра
Сцена під дахом. Посередині стіл, кошик для сміття, копер і шредер, у кутку грізний напис «Біг бос». У іншому кутку сцени – курилка. Під кабінетом керівника завжди метушня. П’ятеро дорослих співробітників постійно грають у «встигни зайняти стілець» і одному завжди не вистачає.

«Доброго ранку» крізь зуби в якості привітання і люте «до завтра» на прощання. А між цими фразами ряд інтриг, ненависті, постійного крику, погроз, боротьба за місце ближче до тіла начальства. Одним словом все, що може відбуватися в робочий час, все, крім самої роботи.

Кар’єристка, хлопчик для биття, хлопець «на стилі», тихоня та альфа-самець. Що їх може об’єднувати? У них спільний діагноз – безхребетність.

Вони усі ненавидять те, чим займаються. Хоч і намагаються це усіляко приховати. Справжніми вони можуть бути лише у курилці, де можна поплакати, зізнатись собі у власних бажаннях.

А усі вони прагнуть одного – бути потрібними та щасливими. Але через різні причини у них поки не стає сил завершити цей нескінченний «день бабака».

У певний момент починаєш розуміти, що це не стільки про офіс, скільки про все наше життя. Нас з дитинства привчають тримати поставу, але далеко не у всіх взагалі формується той стрижень, який не дозволяє прогинатись під цей мінливий світ. Іноді ми самі собі забороняємо розправити плечі.

Вистава «Безхребетність» - перша карантинна прем’єра Херсонського драмтеатру імені Миколи Куліша.

- Виставу за п’єсою німецької драматургині Інгрід Лаузунд я вперше побачив у Білорусі років 15 тому. І вона мені так припала до душі, що захотілось показати її херсонському глядачу. Минав час, ми купили права на постановку і почали роботу. За цей матеріал ми брались двічі. Саме другий варіант репетирували близько трьох місяців. Я думаю, що у цій роботі кожен знайде щось для себе. Хтось може подивиться на себе збоку, а хтось зрозуміє як важливо навчитись говорити ні, – розповів генеральний директор і художній керівник Херсонського драмтеатру Олександр Книга.

У режисерському кріслі - заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. На сцені як молоді, так і більш досвідчені актори: Євгеній Карнаух, Олександр Мудрий, Ірина Рура, Ольга Марфіна, Михайло Саітов.

Ще на афіші глядачів попереджають про вікове обмеження вистави 18+. І це недарма – зі сцени лунає багато лайливих слів. Деякі жести та рухи також комусь можуть здатись образливими.

А ви готові перевірити власну поставу?

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон