У Херсоні людей поважного віку навчатимуть користуватися сучасними технологіями

люди поважного віку, ХДУ
У Херсонському державному університеті стартував другий цикл тренінгів з оволодіння інформаційно-комунікаційними технологіями для людей поважного віку. Навчання проходитиме у рамках проєкту «Діджиталізація третього покоління (3-G діджиталізація)». 17 лютого відбулася організаційна зустріч із учасниками проєкту.

Зазначимо, що на початку 2020 року ректор ХДУ Олександр Співаковський виграв грант від Флоридського університету (США) «Діджиталізація третього покоління (3-G діджиталізація/3-G Digitalization)». Мета проєкту — сприяти оволодінню навичками користування ІКТ людьми поважного віку.

«Діджиталізація третього покоління (3-G діджиталізація) є своєрідним інструментом інтеграції в активне життя суспільства. Сьогодні неможливо уявити комфортне існування без цифрових технологій. З’явилися електронні кабінети споживачів комунальних послуг, сервіси та додатки, які спрощують життя, дозволяють спілкуватися з близькими на відстані. Наше завдання – навчити людей старшого покоління ними користуватися, вміти убезпечити себе від маніпуляцій в інформаційному просторі. Наш університет має для цього всі необхідні ресурси – як технічні, так і кадрові», – коментує ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Програмою проєкту передбачено два цикли занять. У першому етапі, що пройшов восени минулоріч, взяло участь 27 осіб.

Цього року висловили бажання пройти навчання 33 людини. З 23 лютого в університеті стартує другий цикл тренінгів, що розрахований на 16 занять. Тож під час організаційної зустрічі учасників проєкту розподіли на дві групи, відповідно до їхнього рівня володіння ІКТ.

Модераторкою заходу виступила фахівчиня відділу ініціатив та проєктної діяльності і одна з тренерів проєкту Любов Гелдаш. Вона ознайомила присутніх з програмою занять та особливостями освітнього процесу.

За словами модераторки, у ході тренінгів люди поважного віку зможуть не лише здобути базові навички користування інформаційними технологіями, а й навчаться створювати й користуватися персональними кабінетами для оплати комунальних послуг, що сьогодні є вкрай необхідним та корисним вмінням. Крім того, учасники зможуть опанувати найпопулярніші сучасні мобільні додатки та соціальні мережі – EasyWay, Instagram, Facebook, Youtube, Viber тощо.

Тренери проєкту – в.о.керівниці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності ХДУ Євгенія Ревенко та фахівчиня цього ж відділу Любов Гелдаш, в.о.керівника відділу забезпечення академічно-інформаційно-комунікаційної інфраструктури ХДУ Олександр Лемещук, помічниця ректора з віртуального розвитку Ольга Шміло.

По завершенню навчання учасники отримають сертифікати.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон