Лікарням на Херсонщині продовжують допомагати благодійники

лікарня, благодійники, допомога
Кисневий концентратор та дизель-генератор отримала Горностаївська лікарня від сільгоспвиробників.

Горностаївська центральна лікарня, яку передали на утримання громади, має потребу в сучасному медичному обладнанні та оснащенні. Але, чи в держави дійде колись черга до таких медичних закладів колишніх розформованих районів? Це добре розуміють благодійники, і в скрутну годину завжди приходять на допомогу медзакладу. За останній тиждень вони подарували інфекційному відділенню кисневий концентратор та дизель-генератор.

Для інфекційного відділення, де лікуються хворі з підозрою на коронавірус, важлива подача безперебійного постачання електроенергії.

Саме цю потребу врахував директор ПСП «Дружба» Володимир Луговець – сільгосппідприємство придбало для лікувального закладу сучасний дизель-генератор вартістю понад 23 тисячі гривень. Працівники підприємства минулої п’ятниці доставили у відділення дизельний генератор та налаштували обладнання.

Для медичного закладу, абсолютно неприпустимо навіть короткочасне відключення електроенергії. Але відтепер інфекційне відділення Горностаївської центральної лікарні не залежить від погоди чи графіків відключення електроенергії: у палатах завжди буде світло, дизельний генератор у разі необхідності забезпечить стабільну роботу кисневих концентраторів та апаратів штучної вентиляції легень.

А в понеділок сільгоспвиробники передали інфекційному відділенню Горностаївської центральної лікарні ще один подарунок – кисневий концентратор на 10 літрів вартістю 49 тисяч гривень. Його спільно придбали благодійники: ПСП «Дружба» (Володимир Луговець), ТОВ «ТД «Горностаївський райагрохім» (Юрій Васильєв), фермерські господарства «Катюша» (Степан Гуменюк) та «Боклах» (Анатолій Боклах).

Слід додати, що окрім того, ці сільгоспвиробники ще перерахували кошти на рахунок благодійного фонду Горностаївської лікарні: «Горностаївський райагрохім» – 34,8 тисячі гривень, ФГ «Катюша» – 15,1 тисячі гривень, ПСП «Дружба» – 25 тисяч гривень. А ФГ «Каращук» придбали для лікарні 4 електробойлери та 2 змішувача води – загалом на 10 тисяч гривень.

«Здатність лікарні надавати кисневу терапію істотно збільшилася. Тепер ми можемо підключити до кисню одночасно 9 пацієнтів», – наголосив завідувач відділення Іван Івлєв, дякуючи благодійникам за подарунки.

Соціальну ініціативу депутата Ю. Васильєва – допомогти медичному закладу – вже підтримали багато сільгоспвиробників та інших громадян колишнього Горностаївського району. За станом на 10 лютого 2021 року на благодійний рахунок надійшли кошти – близько 140 тисяч гривень. З-поміж тих, хто вніс вагомий внесок і кого ми не називали – ФГ «Гермес» (Володимир Ягусевич) – 10 тисяч грн. Нагадаємо, що у терапевтичного відділення є постійний спонсор ПСП «Колос» (керівник Володимир Фесина) – щорічно надає благодійну допомогу, купуючи необхідне матеріально-технічне оснащення. Так, у кінці минулого року – ще до заклику надати благодійну допомогу стаціонарним відділенням лікарні – підприємство придбало для терапевтичного відділення пральну машину-автомат, санітарне обладнання та крани, спецдвері (відповідно до вимог), тюлеві занавіски. Загалом на майже 30 тисяч гривень. Окрім того, цьогоріч, у лютому, ПСП «Колос» перерахувало на благодійний рахунок Горностаївської лікарні 18,1 тисячі гривень.

Після розміщення цих повідомлень у соцмережі, з’явилося дуже багато гарних відгуків. Люди дякують за добрі справи.

«Наші сільгоспвиробники не тільки гарні господарі своїх підприємств, а ще в такий складний час реформ та пандемії не стоять осторонь важливих на сьогодні проблем місцевої медицини. Всім їм велика вдячність і шана за постійні волонтерські справи. Дякуємо за турботу про мешканців наших громад», – написала Олена Кравченко.

«Добро завжди повертається сторицею. Все ж таки, у нас добрі та чуйні люди. Разом ви сила, сила, яка може об’ єднати та організувати. Здоров’ я вам міцного», – висловила Валентина Кальченко.

Як бачимо, разом – ми сила, тож долучайтеся до доброї справи. Як планують використати благодійні кошти – радилися під час зустрічі керіництво громади, лікарі та депутати.

Любов РУДЯ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон