За матеріалами СБУ на Херсонщині засуджено податківця - здирника

Каланчацьким районним судом Херсонської області винесено вирок за обвинуваченням головного державного ревізора-інспектора податкового органу, який вимагав та отримав неправомірну вигоду

Хабаря податківець – здирник вимагав від одного з фермерів Каланчацького району на Херсонщині гроші за не притягнення його до адміністративної відповідальності. За не складання протоколу про адміністративне правопорушення податківець вимагав від підприємця 6 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Ще 16 серпня 2013 року співробітники СБ України спільно з органами прокуратури затримали правопорушникам «на гарячому» у службовому кабінеті під час отримання обумовленої суми грошей.

Слідством було встановлено, що посадовець виявив порушення підприємцем умов оренди землі та використання праці найманих працівників, відповідальність за які визначена КУпАП.

Судовим вироком колишнього посадовця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу з позбавленням права протягом 1 року 6 місяців обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функцій представника влади та місцевого самоврядування.

За матеріалами прес-групи УСБУ в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон