На Херсонщині розробляють план ефективного впроваджування реформи системи інституційного догляду та виховання дітей

план, Співаковський, діти
Сьогодні, 11 лютого депутати Херсонської обласної ради у форматі мозкового штурму розглянули найболючіші питання системи інституційного догляду та виховання дітей.

За інформацією голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів Вікторії Гавренкової, маємо 675 млн грн на рік, які спрямовуються на 14 соціальних закладів, більшість з яких знаходиться у підпорядкуванні управління освіти і науки обласної державної адміністрації: «Є розрахунки, які доводять, що у деяких інтернатних закладах на утримання однієї дитини з певними вадами здоров’я витрачається до 30 тис. грн на місяць», – повідомила своїм колегам Вікторія Володимирівна.

Депутат облради Олександр Співаковський, який очолює постійну комісію з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відносин, науки, культури, фізичної культури і спорту, освіти і свободи слова та інтелектуальної власності, впевнений, що, в першу чергу, необхідно налагодити контроль, зробити ефективним використання бюджетних коштів та врахувати інтереси кожної дитини та родини, які отримують послуги інтернатних закладів області чи соціальних установ: «Ми маємо рухатися, як увесь світ, у бік зменшення кількості інтернатних закладів, популяризації сімейного виховання, створення центрів підтримки родин, які опинилися у скрутних умовах чи хочуть взяти дитинку на всиновлення», – наголосив депутат.

Готовий до співпраці і офіс Уповноваженого Президента України з прав дитини, про що повідомив на зустрічі його експерт Юрій Маринчак. Він вже багато років як волонтер та батько в родині, яка всиновила декількох дітей, опікується реформуванням системи інституційного догляду та виховання дітей на Херсонщині.

Отже, колегіально було вирішено в найближчий час розробити план ефективного впроваджування реформи системи інституційного догляду та виховання дітей на Херсонщині.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон