У Херсоні художниця розмальовує під'їзди

Херсон, творчість, під’їзди
Вона займається стріт-артом та розмальовує під'їзди: херсонка за 4 роки прикрасила більше 100 об'єктів.

За фахом вона бухгалтерка, за покликанням – художниця. Херсонка Богдана Баришева чотири роки займається стріт-артом та розмальовує під'їзди. За цей час Богдана прикрасила більше 100 об'єктів.

Звичайний під'їзд багатоповерхівки у спальному районі Херсона, але це на перший погляд. Коли потрапляєш у середину, на стінах бачиш яскравий пейзаж, - розповіла художниця Богдана Баришева: "Пейзажі, я вважаю, це найуспішніший вибір, бо багато зелені. Можна додати гори, море . Цей малюнок був взятий з картини відомого художника (зараз не пам`ятаю хто це ) . Потім вийшло так, що я перейшла на цю стіну і потрібно було це скласти. Тобто, зліва це повністю авторська робота, з моєї голови, бо хотіли більше перевести у квіти, у зелень".

Богдана показує, з чого починала роботу. Ця стіна була першою. Натхнення приходило під час роботи. Малювала 2 тижні. Процесом захоплювалась настільки, говорить дівчина, що забувала про відпочинок та їжу: "Малювала я приблизно 7-8 годин на добу. По різному бувало. В принципі, все йшло добре, але фарба не сохла, бо в під`їзді було достатньо прохолодно. Але мене поїли чаєм, пригощали цукерками. Це було дуже приємно".

Настінним живописом Богдана займається з 2019-го. Розмальовувала не лише під'їзди, а й паркани та стіни, і не тільки у Херсоні, а й за кордоном. На цих фото - розмальований дівчиною будинок у Австрії: "Це було в 2019 році подзвонили мені і запропонували поїхати за кордон. В Австрію. Я дуже здивувалась, але прийняла цю пропозицію. Я приїхала з чоловіком і буда дуже здивована, бо це було набагато більше ,ніж я бачила на фото. Але за 21 день більше 130 квадратних метрів. Я не спала майже, працювала і вночі, але результатом я задоволена".

Цю стіну дівчину попросили розмалювати місцеві жителі. Сусіди результатом задоволені, - говорить мешканець будинку Фелікс Балицький: "Через цю картину дуже приємно заходити в будинок. На душі стає легше, і красивіше, і веселіше. Сусідам все дуже подобається. Всі ходять милуються і не тільки сусіди, а й з сусідніх будинків приходять милуватися цією картиною".

На 27 квадратних метрів цього живопису пішло десь 10 літрів фарби,- говорить Богдана. Простоїть така картина років 7. Стіну можна навіть мити. Секретний склад суміші дівчина не видає, але щоб його створити спілкувалась навіть з виробниками. Працювати за фахом дівчина не збирається, а ось заняття стріт-артом планує продовжувати: "Це не те, щоб професія, це напевно стан душі. Мені дуже подобається приносити людям радість. Живопис це гарно, це завжди буде. Картини це більш індивідуально, а це масово . Багато людей живе і ходить кожен день. Хочеться розвиватись та дарувати людям радість".


За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон