Слуги Народу в Херсонській облраді вважають, що люди можуть вирішувати важливі питання на референдумі

Слуги Народу, референдум, облрада
Депутатська фракція політичної партії «Слуга Народу» в Херсонській обласній раді висловила підтримку прийнятому Верховною Радою України закону «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Про це повідомив під час чергової сесії обласної ради голова фракції Політичної партії «Слуга Народу» в Херсонській обласній раді Павло Александров:

«Президент України Володимир Зеленський і наша партія, йдучи на вибори, обіцяли, що в людей буде можливість приймати важливі рішення напряму – без посередництва політиків. Це право, гарантоване усім Конституцією. І сьогодні ми його не просто повертаємо нашим громадянам, а даємо простий, зрозумілий механізм його реалізації.

Закон чітко передбачає, які питання можуть виноситися на референдум, а які ні, встановлює запобіжники проти сепаратизму і гарантує, що рішення референдумів будуть владою виконуватися. Але, на жаль, є політики, які і сьогодні заявляють, що ніби то українці не доросли до того, щоб самостійно вирішувати важливі питання.

Ми ж вважаємо, що потрібно йти далі і дати людям право впливати на рішення не лише центральної, а й місцевої влади. Тому закликаємо Верховну Раду напрацювати закон, який дозволить проводити також місцеві референдуми. І нехай рішення людей будуть для нас орієнтиром не лише раз на 5 років, коли проходять вибори, а щодня.

Впевнені, що заможні громади можливі лише там, де люди мають такий реальний інструмент впливу на рішення влади, як референдум. Це ми бачимо на прикладі успішних держав, серед яких хочемо бачити і Україну», - повідомив присутнім у сесійній залі Павло АЛЕКСАНДРОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон