Херсонщина очолила черговий антирейтинг

антирейтинг, сміття, Херсонщина
Пам’ятаєте знаки обабіч херсонських доріг з написом «Екологічно чиста область»? Зазвичай під ними збирались солідні купи різноманітного мотлоху, який людям ліньки довезти чи донести до сміттєвих баків.

Так от, Херсонщина потопає в смітті – тепер офіційно. Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів, що за 2020 рік Держекоінспекція виявила 2144 безхазяйних сміттєзвалища на території всієї України. З них лише близько 60% ліквідовано за приписами ДЕІ.

А тепер вгадайте, які області виявились найбільш засміченими? На першому місці – Харківська з 451 звалищем. А «срібло» дістається Херсонщині з показником 220 стихійних сміттєзвалищ.

Наприклад, від сміття вже потерпає унікальний острів Джарилгач, який став справжньою туристичною Меккою карантинного літа-2020.

І якщо на проблему заплющувати очі, то нашу природну красу доведеться буквально розгрібати з-під завалів недоїдків і мотлоху…

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон