Генічеський район першим на Херсонщині завершив передачу майна громадам

Генічеськ, майно, громади
На Херсонщині триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад у рамках реформи децентралізації. Першим на Херсонщині завершив передачу майна в громади Генічеський район.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій. За його словами, всього по області потребували передачі зі спільної власності територіальних громад районів у комунальну власність територіальних громад області 442 об’єкти. Щодо 435-ти з них районними радами прийнято рішення про передачу територіальним громадам. 411 об’єктів – вже на балансі територіальних громад.

Відповідно до чинного законодавства соціально важливі об’єкти спільної власності територіальних громад району – заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші, мають бути передані у комунальну власність територіальних громад та відповідно фінансуватися за рахунок коштів їх бюджетів.

Як повідомлялось раніше, найбільша кількість питань чергової сесії Генічеської міської ради стосувалася передачі комунального майна закладів культури, освіти і медицини. Створили комунальні підприємства, йде прийом-передача комунального майна. Генічеській громаді також передали землі сільгосппризначення.

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області продовжує передачу у комунальну власність територіальним громадам земель сільськогосподарського призначення державної власності, розпочату наприкінці 2020 року.

За матеріалами «ІРС- Генічеськ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон