Події в Держгеокадастрі – правда чи брехня?

Держгеокадастр, фейки, правда
Замовні фейкові матеріали, театральні постановки та блокування роботи головної земельної структури Херсонщини. Все це про Держгеокадастр області, який вже декілька місяців не дає спокою певному колу людей.

Є така гра – «Правда чи Брехня». Правила прості. Ми наводимо твердження, а вам вирішувати, правда це чи ні. Навіщо це нам? Просто хочеться допомогти розібратися вам, нашому суспільству, яке намагаються ввести в оману.

Отже, почнемо!

Передача територіальним громадам сільськогосподарських земель державної власності викликала справжній резонанс на Херсонщині. І не дивно, адже для багатьох, від одного слова - земля, вже підраховуються в голові суми, скільки і як можна заробити. Одна справа, коли це законно, а от інша ... Тут все і закінчується.

Так сталося і в обласному Держгеокадастрі. Всі корупційні схеми, напрацьовані роками, розлетілися як картковий будиночок, коли на посаду прийшов Олександр Паливода.

Він озвучив чітку мету – навести порядок у земельних відносинах нашої області, викоренивши корупцію, завершити реформу по передачі землі в територіальні громади.

Судячи з усього, його заяви викликали захват не у всіх. Але ми не про це. Ми про те, як можна маніпулювати свідомістю людей, подаючи їм фейкову інформацію.

Одна з них про те, нібито Наказами головного управління від 17.11.20 року № 10704-СГ, від 08.12.20 року № 11323-СГ та від 16.12.20 року № 11617-СГ достроково припинено договори оренди земельних ділянок на території Великоолександрівської сільської ради Великоолександрівського району на загальну площу 72 га, а земельні ділянки перейшли у власність 36-ти громадян по 2 га кожному. За словами автора цього тексту, по факту ж, це підставні особи, а земля перейшла в «одні руки».

Ну що ж, почнемо розбиратися, Правда чи «Брехня»? І для цього надаємо копії наказів.

Якщо уважно прочитати наказ від 17.11.20 року № 10704-СГ, то стане зрозуміло, що ще 17.08.2020 наказом № 8504-СГ, діючий на той час керівник Олександр Лабенок особисто передав у приватну власність підставним особам (в кількості 14 чоловік) 28 га земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Великоолександрівської сільської ради Великоолександрівського району, але припинити право користування земельною ділянкою СТОВ «Перше травня» «чомусь забув», чим порушив норми діючого законодавства.

Тому Олександр Паливода був вимушений виправляти помилки «попередників».

Йдемо далі.

Аналогічна ситуація з наказом від 08.12.20 № 11323-СГ. Пан Лабенок, бувши першим заступником начальника ГУ Держгеокадастру у Херсонській області, підписує 13 наказів від 24.09.2020 року № 9877-СГ (і таких 13) про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою громадянам на земельні ділянки по 2 га кожному під особисте селянське господарство на території тієї ж Великоолександрівської сільської ради Великоолександрівського району.

Згідно з чинним законодавством, громадяни України розробили та погодили проєкт землеустрою та звернулися з відповідним клопотанням на його затвердження. Враховуючи нотаріально посвідчену згоду гр. Ковалевича Е.В. (орендаря земельної ділянки) наказом ГУ Держгеокадастру у Херсонській області було припинено права користування земельною ділянкою та передача її у власність громадян.


Як ми бачимо, всі звинувачення проти Паливоди виявилися - Брехнею!

Постають питання: хто «дерибанів» землю? Хто «напідписував» наказів про дозвіл? Про чиїх «підставних осіб» йде мова?

Продовження незабаром.

Ася Херсонська


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон