Більше 60 тисяч жителів Херсонщини користуються програмою "Доступні ліки"

доступні ліки, рецепти, програма
Згідно даних НСЗУ, за 2020 рік по програмі «Доступні ліки» було виписано 13,70 млн рецептів, з них у Херсонській області - 362 тис. Користуються програмою 2,55 млн українців, з них 66 тис - жителі Херсонщини.

Програма «Доступні ліки» реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В межах програми передбачено реімбурсацію, тобто механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу та ревматичних хвороб.

Нещодавно, в програмі «Доступні ліки» з’явилися нові препарати.

За ініціативою Міністерства охорони здоров’я України уряд вніс зміни до переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за програмою «Доступні ліки». За інформацією МОЗ України, до наявних у переліку 25 позицій додано ще 3: «Варфарин» (антикоагулянт), «Ніфедипін» (антигіпертензивний препарат), «Ацетилсаліцилову кислоту» (антиагрегант).

Такі зміни викликані значним поширенням серед українців неінфекційних хвороб та прагненням розширити доступ пацієнтів до профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

Департамент здоров’я облдержадміністрації
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон