Про відкритість та прозорість міської влади в Олешках

мыська рада, Олешки, запит, Потоцький
В соціальних мережах активно видно – як Олешківська міська рада працює в інформаційному полі: безліч публікацій та відосиків, за допомогою яких влада громади хоче показати свою відкритість та прозорість для жителів Олешківської громади.

Але насправді, чиновники Олешківської громади прозорі та відкриті, лише коли публікують негативну інформацію про своїх опонентів, а коли інформація стосується безпосередньо чиновників громади, то одразу все кардинально змінюється і така прозорість кудись зникає.

Сьогодні, 11 січня 2021 року на електронну адресу Олешківської міської ради було направлено запит про надання інформації про заробітні плати трьох чиновників міської ради.

І відповідь на мій запит не примусила себе чекати… В цій відповіді Олешківська міська рада вказала мені, що моє звернення… не може бути розглянуто, так як оформлене з порушенням статті 5 Вимоги до звернення ЗУ "Про звернення громадян".

Але, якщо проаналізувати вимоги статті 5 Закону України "Про звернення громадян", то саме відповідь Олешківської міської ради не відповідає вимогам цього закону. Адже мій запит було надіслано на електронну адресу, тому такий запит не підлягає підпису, у запиті є мої прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, електронна адреса. І навіть мобільний номер телефону.

Навіть і це не головне, найбільше - у відмові Олешківської міської ради надати мені відповідь здивувало те, що вона ґрунтується на вимогах Закону України "Про звернення громадян", хоча звертаю увагу, що я звернувся із запитом згідно Закону України "Про доступ до публічної інформації, а не зі зверненням, яке регламентується іншим законом на який послалися чиновники Олешківської міської ради.

Ось така НЕ публічність, НЕ прозорість та НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ нової Олешківської міської влади!

Хочу зазначити, що це ще не завершення цієї історії, і разом ми змусимо Олешківську владу бути дійсно відкритою і прозорою, а не тільки до політичних опонентів, тому з цього приводу порушення моїх прав я буду звертатися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини!

Павло ПОТОЦЬКИЙ
Депутат Олешківської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон