В Олешках в усьому винні попередники

Олешки, влада, попередники
Таке враження може скластися у тих жителів Херсонщини, які не живуть в Олешках, а лише продивляються повідомлення представників новообраної влади Олешківської ОТГ.

Особливо смішно подивитися «відосики» міського голови, у яких є все - критика у бік колишнього міського голови, звинувачення керівників районної ради минулого скликання, вже добрався й до керівників районних закладів. Хто наступний - прибиральники вулиць?

Чиновники нової влади Олешок критикують усіх і за все - з приводу відключень газопостачання, неукладення договорів на електроенергію, харчування у закладах освіти, дошкільної освіти. В усьому винуваті «папєрєднікі»…

Але при цьому хотілось би нагадати теперішній владі, що вони не опозиція, яка має право критикувати, а вони ж і є владою, яка взяла на себе всю відповідальність за життєдіяльність громади.

Досить звалювати свої помилки та невдачі на когось, вже давно час щоденно працювати і робити те, що ви наобіцяли виборцям в своїх передвиборчих агітаціях (ремонт доріг, сміттєпереробні лінії, комунальні аптеки та інше). Керівники громади були обрані щоб для людей працювати, а не в кабінетах над ними царювати.

Конкретний приклад - хочу відразу нагадати очільнику міста, що Центр по обслуговуванню закладів освіти районної ради, провів усі необхідні заходи, які передбачені Законом України "Про публічні закупівлі" на усі вищеперелічені послуги і залишилося лише підписати угоди. Про все це знає особисто міський голова.

В супереч здоровому глузду та інтересів здобувачів освіти їх батьків, міська влада замість того, щоб скористатися тими напрацюваннями, які зробив Центр по обслуговуванню закладів освіти, розпочинає усі тендерні процедури з початку. Згідно законодавства така процедура не може тривати менше ніж два місяці і це в кращому випадку, якщо не буде процедури їх оскаржень.

Щодо садочків, то процедуру закупівель на газ, електроенергію, продути харчування потрібно було починати ще після першої установчої сесії, яка відбулася 20 листопада 2020 року. Але кого з чиновників Олешківської міської ради це цікавило?

Їм набагато цікавіші премії голови ради, надбавки за виконання особливо-важливої роботи та інше. Також хочу наголосити такий «фінт», як з котлами і штучно створеними надзвичайними ситуаціями тут не пройде.

Окремо хочу ще раз повернутися до теми децентралізації і закидів чиновників Олешківської міської ради, щодо передачі закладів підпорядкованих районній раді у власність Олешківської міської ради, ще до проведення виборів та створення Олешківської громади.

Якщо вже вирішили десь перейняти досвід, то його теж потрібно застосовувати з розумом і не порушуючи норм чинного законодавства. Дуже добре, що чиновники міської ради радяться з Голопристанською громадою, але Олешківська громада і Голопристанська, як кажуть "две большие разницы".

Голопристанська громада була створена ще влітку 2019 року шляхом приєднання суміжних сільских рад, в Олешках громада створена іншим шляхом - шляхом проведення місцевих виборів та обрання голови громади та депутатського корпусу і набуття ними повноважень.

У даному випадку Олешківська ОТГ набула правосуб'єктності 20 листопада 2020 року і лише з цього часу районна рада набула право передавати майно Олешківській громаді, а остання його приймати.

Підсумовуючи викладене, хочеться побажати чиновникам Олешківської міської ради перестати лити бруд на «попєрєдніков» і розпочати вже працювати на громаду та якнайшвидше виконувати обіцяне перед виборами, а у ЗМІ висвітлювати не те, як було раніше, а те - що вже вами зроблено! Взяли на себе владу – беріть і відповідальність, щоб заслужити повагу в громаді треба працювати, а не царювати!

Павло ПОТОЦЬКИЙ,
депутат Олешківської міської ради.
Фото Олешки Онлайн
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон