У Херсонському університеті стартував каскад майстер-класів відомих журналістів

ХДУ, журналісти, майстер-клас
З 8 по 10 грудня на платформі Zoom проходить каскад майстер-класів відомих журналістів-практиків, які діляться досвідом, лайфхаками та корисними порадами. Майстер-класи відбуваються за ініціативи ректора ХДУ Олександра Співаковського.

Організаторами заходу виступили керівниця Пресцентру, викладачка кафедри української філології та журналістики ХДУ Оксана Жіляєва та доцентка кафедри інформаційної діяльності та медіа-комунікацій Одеського національного політехнічного університету Олена Панькевич, а також факультету української й іноземної філології та журналістики ХДУ.

Учасників заходу та спікерів привітали ректор ХДУ Олександр Співаковський, деканеса факультету української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар і завідувачка кафедри української філології та журналістики Світлана Климович.

«Засоби масової інформації формують точку зору. Ми повинні допомогти майбутнім журналістам навчитися випускати якісні матеріали, яким могли довіряти люди. Хочу подякувати організаторам та спікерам за плідну роботу та побажати студентам успіхів у навчанні», – привітав ректор ХДУ Олександр Співаковський.

«Вперше ми проводимо каскад майстер-класів для студентів від відомих практикуючих журналістів в такому форматі. Це старт нового навчання, розвитку та вдосконалення», – зазначила деканеса факультету української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар.

З вітальним словом також виступила завідувачка кафедри української філології та журналістики Світлана Климович: «Найбільш затребуваними спеціальностями у майбутньому стануть ті, що пов’язані з інноваційними і цифровими технологіями, а фахівці, аби досягти успіху в житті, мають володіти креативністю, інтелектуальністю, умінням приймати правильні рішення в непередбачених ситуаціях».

«Дуже приємно, що ми сьогодні зібралися на такому чудовому каскаді. Сподіваюся, що це буде не останній наш захід. Тому вітаю нас зі стартом та бажаю подальшої плідної співпраці. Успіхів та креативності у навчанні», – зазначила доцентка кафедри інформаційної діяльності та медіа-комунікацій Одеського національного політехнічного університету Олена Панькевич.

Керівниця Пресцентру, викладачка кафедри української філології та журналістики ХДУ Оксана Жіляєва, зазначила: «Вперше у такому форматі проходять майстер-класи для майбутніх журналістів. Ми маємо готувати професіоналів своєї справи, тих, хто завтра працюватиме в нових умовах та на нових платформах. В наш час швидко змінюється та оновлюється контент. Лише за останні 30 років випродуковано інформації більше, ніж за попередні 5 000 років. Ми маємо розуміти, яким буде наступне покоління і як зміниться світ. Успіху всім учасникам у здобутті нових знань».

За дні майстер-класів учасники матимуть змогу поспілкуватися з відомими професіоналами України, перейняти бажаний досвід і дізнатися тонкощі журналістської роботи.

Сьогодні відбулося п’ять лекцій на різноманітні теми. Зокрема «Яким має бути особистий бренд журналіста у соцмережах», «Робота з експертами: лайфхаки для висвітлення складних тем», «Як писати про бюджет: лайфхаки, корисні посилання і доступні пояснення». Серед спікерів, які працювали – керуюча проєктами видавничого дому «Гривна» (Херсон) Ірина Саліхова, консультант Ради Європи, секретар Національної спілки журналістів України, засновник Школи універсального журналіста (Рівне) Віталій Голубєв та головна редакторка онлайн-видання «Кавун.Сіті» (Херсон) Євгенія Вірліч.

Долучитися до участі можна за посиланням Zoom


Идентифікатор конференції: 899 3570 4132

Код доступу: 577631

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон