У Херсонському держуніверситеті шукають шляхи розвитку людського капіталу

ректор, Співаковський, засідання
Сьогодні, 7 грудня у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання ректорату. У ході зібрання присутні розглянули понад 20 питань, винесених на порядок денний.

У вступному слові ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що у подальшому на університет чекають великі виклики. Але, незважаючи на пандемію, освітній процес триває, а в університеті працюють над вирішенням першочергових завдань. Також ректор окремо зупинився на питанні співпраці з органами обласної ради задля збереження розвитку людського капіталу. «Ми плануємо спільними зусиллями запустити на ринок освітніх послуг серйозні кредитні ресурси», – наголосив Олександр Співаковський.

Надалі перейшли до розгляду блоку питань проректорів. Так, перший проректор Сергій Омельчук зупинився на підвищенні кваліфікації проректорів та керівників структурних підрозділів університету (деканів факультетів). Також він окремо доповів про засідання комісії з питань академічної доброчесності, яка відбудеться вже завтра, 8 грудня. Відповідно комісія з питань академічної доброчесності ХДУ розглядатиме кваліфікаційні роботи здобувачів ІІ (магістерського) рівня вищої освіти з низьким рівнем унікальності, а також апеляційні заяви здобувачів ІІ (магістерського) рівня вищої освіти.

Серед питань першого проректора – підготовка здобувачів І (бакалаврського) рівня до складання ЄВІ з іноземних мов. За словами Сергія Аркадійовича, видане відповідне розпорядження, у якому чітко прописаний певний алгоритм дій. Наразі триває процедура завершення вхідного тестування. Він озвучив дедлайни щодо підготовки до ЄВІ, які прописані документами.

Також Сергій Омельчук зупинився на питаннях підготовки до акредитації освітньо-наукових програм ІІІ (освітньо-наукового) рівня та проведенні І (університетського) туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей та спеціальностей.

Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець, роз’яснив, як буде рахуватися навантаження наукових керівників, здобувачі яких не допущені до атестації на СВО «магістр». Він також акцентував увагу на підготовці до акредитацій освітніх програм першого (бакалаврського) рівня у ІІ семестрі 2020-2021 н.р., їх планується 14, і проведенні ГЕР з освітніх програм другого (магістерського) рівня. Так, за словами проректора, на сьогодні одержані звіти експертних груп з усіх 10 освітніх програм.

Надалі Віталій Миколайович доповів про підготовку до впровадження нової моделі формування ОП і навчальних планів 63-12-25 (обов’язкові компоненти-ДВВ фахові-ДВВ загальної підготовки). Та проаналізував аналіз вимоги Quality Assurance Agency (Велика Британія) до акредитацій освітніх програм в ХДУ.

Про стан опалення в навчальних корпусах та студмістечку університету доповів проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник. Він розповів про організацію роботи щодо укладання додаткових угод, роботу басейну ХДУ та про ремонтні роботи, що тривають в освітньому закладі.

У свою чергу, проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов представив презентацію результатів опитування працевлаштування здобувачів освіти, які закінчують навчання в 2020-2021 навчальному році.

Про розробку та реалізацію сувенірної продукції Херсонського державного університету та підготовку Положення про управління нематеріальними активами ХДУ виступила проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон