У Херсоні презентували новий мистецький об'єкт

Херсон, еко-мурал, презентація
Еко-мурал від херсонської художниці прикрасить один з будинків міста. Новий мистецький об’єкт розмістили на фасаді будинку за адресою: вулиця Морська,6.

На стіні будинку зображений хлопчик, який спить на пляжі в оточені чайок. Площа малюнку близько 70 кв. метрів. Ескіз майбутнього муралу обирали за допомоги онлайн-голосування. На конкурс було подано 20 робіт.

"Це перший мурал без політики. Це принципова наша позиція. Він виконаний херсонськими художниками і це робота херсонської художниці. У нас тут проходить шлях до водоканалу і вулиця морська тому нашою темою була вода.

Художники робили ескізи на тему вода. Мені дуже хотілося щоб переміг цей ескіз. Він органічно вписується. Він відповідає кольору, темі. В онлайн-голосуванні переміг цей ескіз і потім було опитування мешканців будинку і вони теж обрали цей", - розказала організаторка конкурсу ескізів Олена Афанасьєва.

Обрали для еко-муралу ескіз художниці Світлани Юр′євої. Авторка говорить, що задоволена командою майстрів, які її задумку перенесли на стіну і розмальовують: "Я не здивувалася, коли побачила скільки багато голосів, але мені було дуже приємно, коли багато людей казали, що саме цей малюнок має тут бути".

Конкурс був організований у рамках проєкту Ucan Ukraine. Проходить він у чотирьох містах: Бердянську, Мелітополі, Херсоні і Запоріжжі. Тематика еко-муралів - стихії. У Херсоні, розказує координаторка проєкту Вікторія Верес, стихія - вода: "Ідея насправді дуже велика і потужна: об’єднати громадських активістів, бізнес і мистецтво заради збереження довкілля. Цей ескіз він не буквально про екологію. Він настільки характеризує дружнє існування людей і довкілля, він такий атмосферний і спокійний. Я в цей ескіз закохалося одразу, як тільки його побачила. Дуже зраділа, коли він переміг".


На стіну ескіз Світлани Юр′євої переносили і розмальовували чотири художники. Розказують, що за декілька днів малюнок буде повністю готовий. Планували його закінчити 12 листопада, але через те, що холодно і почали хворіти, затрималися зі здачею об′єкта. У рамках проєкту Ucan Ukraine реалізовано поки два мурали – у Херсоні і Бердянську.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон