Херсонський університет розширює кордони міжнародної співпраці

ХДУ, кордони, співпраця
Вчора, 6 листопада, у Херсонському державному університеті відбувся онлайн-брифінг із керівництвом Поморської Академії у м.Слупськ (Республіка Польща). Захід став початком співпраці по магістерській програмі спеціальності «Менеджмент».

На захід завітали перший проректор Сергій Омельчук, проректор із навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець, декан факультету української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар, декан факультету бізнесу і права Андрій Соловйов, професорка кафедри англійської мови та методики її викладання Євгенія Співаковська, виконуюча обов’язки керівниці міжнародного відділу Євгенія Ревенко, помічниця ректора Ольга Шміло та студенти, які у майбутньому планують навчатися за кордоном.

З польської сторони до заходу долучилися проректорка з міжнародних зв’язків та навчальної роботи Данута Герчинська, координаторка міжнародної діяльності Паулина Шмілінска та представники факультету менеджменту.

Зазначимо, що Херсонський державний університет співпрацює з багатьма університетами Європи, розвиває перспективи таких відносин та відкриває все більше нових можливостей для своїх теперішніх та майбутніх студентів.

Під головуванням першого проректора Сергія Омельчука обговорили перші кроки співпраці за проєктом «Pomeranian Academy 5plus - development quality», на імплементацію якого Поморська Академія отримала грант.

«Ми відкриті та готові до співпраці. Це гарна можливість для наших студентів отримати два дипломи – слупського та херсонського освітніх закладів», – прокоментував Сергій Омельчук.

Пані Данута Герчинська зазначила, що зустріч дуже знакова для обох сторін: «Запрошуємо бакалаврів продовжити навчання у Поморській Академії на нові факультети. Нам буде приємно, якщо нашими студентами стануть випускники ХДУ. Незважаючи на ситуацію із COVID-19, ми готові розпочати навчання в онлайн-режимі. А у подальшому у стінах нашої академії», – розповіла проректорка.

Про умови навчання, яке, до речі, є безкоштовним, молодь ознайомили представники Поморської Академії.

«Вперше Херсонський державний університет впроваджує цю ініціативу. Освітній процес плануємо розпочати вже з середини листопада. До того ж, навчання відбуватиметься англійською мовою», – зазначила професорка Євгенія Співаковська.

За результатами студенти-магістранти мають реєструватися на навчальний курс на сайті Академії та через два роки вони отримають диплом польського університету.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон