На Херсонщині відкрили відновлений музей-садибу гумориста Остапа Вишні (фото)

музей, вишня остап, кринки
Цими вихідними у селі Кринки Олешківського району Херсонської області відбулося відкриття відродженого музею-садиби відомого українського письменника-гумориста Остапа Вишні. Відновити музей вдалося завдяки меценату та забудовнику Сергію Одаричу. В урочистому відкритті музею взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв та громадський діяч Сергій Одарич.

Остап Вишня дуже любив цей мальовничий куточок Херсонщини, приїздив на відпочинок, запрошував друзів — письменників, поетів, відомих українців, багато спілкувався з місцевими жителями та творив на лоні природи. Багато кринківців стали прообразами героїв його неймовірних «Мисливських усмішок».

Будівельні роботи розпочалися влітку цього року. Головне завдання, яке поставив забудовник перед майстрами — збереження автентичності садиби. Погруддя письменника, що знаходилося біля старої хатини, вже перенесли до нової будівлі. Поряд викопали криницю з кришталево чистою водою.

Після церемонії перерізання стрічки всіх присутніх запросили долучитися до висадження вишневого саду на території відродженої садиби.







© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон