В Херсоні та трьох районах області посилений карантин

карантин, жовта зона, поліція

З 5 жовтня Херсон, а також Білозерський, Іванівський та Новотроїцький райони на 14 днів переводять в «жовту зону» карантину. Поліція області продовжуватиме контролювати дотримання протиепідемічних заходів задля запобігання подальшого розповсюдження коронавірусу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641 адаптивний карантин у «жовтій зоні» передбачає:
  • перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
  • проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
  • кінотеатри із максимальною заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.
Також у «жовтій зоні» забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, поліцейські продовжитимуть щоденно контролювати дотримання протиепідемічних заходів у громадських місцях, транспорті, закладах харчування, на ринках та перевірятимуть дотримання карантинних вимог із запобігання поширенню вірусу COVID-19.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень за виявлені під час перевірок порушення поліцейські Херсонщини склали 1514 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Мінімальний штраф за цією статтею становить 17 тисяч гривень.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон