Сергій Притула про Арабатську стрілку на Херсонщині: Я там вивісок українською мовою не бачу

Притула, Арабатка, вислів
Цьогоріч, через світову пандемію, українці масово почали досліджувати красоти рідної країни. Херсонщина стала ледь не Меккою для усіх охочих позасмагати на морському узбережжі. Серед відпочивальників було немало телеведучих та зірок українського шоу-бізнесу. Наприклад, місцем літнього відпочинку для усієї родини обрав нашу область і телеведучий Сергій Притула.

Своїми враженнями він ділився не лише у соціальних мережах. Свою думку про курорт Херсонщини у розрізі національної ідеї та безпеки він озвучив і в інтерв’ю Яніні Соколовій в програмі «Рандеву». Ведуча поставила йому питання що для нього є національна ідея.

- …Дитина, яка живе у Харківській області на кордоні з Росією і дитина, яка живе у Волинській області на кордоні з Польщею, - у них занадто мало спільних знаменників. І занадто багато відмінностей. Вони мають різну ментальність, вони мають свої фобії і стереотипи. Це треба ламати. Хто це має ламати? Звичайно, є дуже багато активістів, які намагаються зшивати Україну по культурному, гуманітарному сектору, якийсь код вигадувати.

Але це так само, як і з армійським волонтерством. Як би волонтери не старались і скільки би грошей не стягували – все одно ніколи не зможуть зрівнятись з державною машиною за масштабами, об’ємами і ресурсами. Тому або держава напряжеться і щось буде міняти в гуманітарній сфері. Або є ще, до речі, казковий варіант. Це, наприклад, бізнес-еліти українські раптом розуміють, що вони українські.

І, наприклад, сідає Пінчук, Коломойський і Ахметов і будують великий університет. Такий от, з найкрутішими кадрами. І не в Києві, а, наприклад, в Херсоні. Звідки я повернувся з Генічеська. Я був на Арабатській стрілці, я там вивісок українською мовою не бачу. І вся анімація російською, і руський реп лунає. Арабатка, а далі Крим, 6 років як анексований. І тут (на Арабатці – ред.) нічого не міняється. Тут таке продовження Криму. Завтра вони зайдуть сюди і ми скажемо «Ну а шо ж, а як, там же все было по-русски».

…Якщо ми не поміняємо гуманітарну сферу – ми будемо й надалі втрачати українські землі. І людей, які можуть бути корисні державі. – заявив Сергій Притула.

Повна версія інтерв’ю:


Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон