Відбулася позачергова сесія Олешківської районної ради

Олешки, сесія, райрада
Сьогодні, 11 вересня відбулося пленарне засідання 52-ї позачергової сесії Олешківської районної ради, яку провів голова райради Павло Потоцький.

У роботі позачергового засідання взяли участь 26 депутатів районної ради, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних служб і комунальних підприємств, установ та закладів районної ради, представники засобів масової інформації. У ході роботи депутати розглянули 16 питань порядку денного.

На початку засідання очільник депутатського корпусу Павло Потоцький ознайомив присутніх із поетапними ходом організації та проведення ремонту у Раденській школі, акцентуючи увагу, що навчальний процес у школі відбувається з дотриманням норм безпеки, рекомендованими Держпродспоживслужбою.

Депутати розглянули питання про хід виконання програми соціально – економічного та культурного розвитку Олешківського району на 2020 рік за I півріччя 2020 року та внесення змін до зазначеної програми, про внесення змін та доповнень до районної цільової програми організаційного та фінансового забезпечення проведення у районі оборонної роботи, мобілізаційної підготовки місцевого значення і надання шефської допомоги підшефним військовим частинам.

Погодили внесення змін та доповнень до районної програми «Розвиток освіти Олешшя – інвестиції в майбутнє району», що дасть змогу провести оплату послуг з проведення медичних аналізів працівникам комунальних позашкільних закладів, придбати причеп для перевезення спортивних човнів в ДЮСШ, провести поточний ремонт даху Центру ОУЗОР, забезпечити підвіз учнів та педагогічних працівників із Нечаєвого і Правих Саг, придбати медичні засоби для закладів загальної середньої освіти району, та ряд інших питань, що дадуть змогу провести покращення умов праці, навчання та перебування у закладах загальної середньої освіти району.

Також, депутати схвалили питання про внесення змін та доповнень до програми соціального захисту громадян району. Адресну допомогу отримають мешканці району, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин, а саме: на лікування хвороб, які потребують дороговартісного лікування, придбання ліків чи фінансових затрат для проведення стаціонарного (амбулаторного) лікування або виїзду для лікування на територію іншої області України.

Депутатами надана одноразова матеріальна допомога з нагоди Дня Захисника України 14 жовтня 2020 року 118 громадянам Олешківського району: інвалідам війни, членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО\ООС.

Особливу увагу депутати приділили рішенню про внесення змін до районного бюджету, яким затверджувалися проведення корегування річних кошторисних призначень по розпорядникам коштів районного бюджету, субвенція з інших місцевих бюджетів, розподіл коштів за рахунок перевиконання доходної частини районного бюджету.

На виконання вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» депутати прийняли рішення щодо зміни назви комунальної установи «Олешківський районний методичний кабінет.

Підтримали депутати і питання про включення до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад Олешківського району єдиний майновий комплекс Олешківської спеціальної школи №3 Олешківської районної ради.

Депутати районної ради одноголосно підтримали депутатський запит Костянтина Буганова до голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва щодо вирішення питання введення в експлуатацію та передачу футбольних майданчиків із штучним покриттям побудованих у 2019 році в Олешківській гімназії та Олешківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4.

Пленарне засідання пройшло у конструктивній злагодженій атмосфері та з усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

За матеріалами Олешківської районної ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон