У Скадовську стартував відкритий шаховий турнір Джарилгацької затоки 2020

шахи, турнір, скадовськ

На курорті державного значення в місті Скадовську Херсонської області стартував відкритий шаховий турнір Джарилгацької затоки-2020. Турнір має статус традиційного так як проходить у Скадовську вже не вперше.

У змагання приймає участь понад 60 учасників з 12 областей України, 1 учасник із Скадовська. Найстаршим учасником турніру є наш земляк, пан Володимир Кунявка. Йому 67 років, він вже вдруге приймає участь у цих змаганнях, а шахами займається з дитинства.

Володимир Кунявка.

Відкритий шаховий турнір Джарилгацької затоки 2020 зібрав у Скадовську титулованих шахістів з усієї України.Наприклад Юля Басова – віце-чемпіонка України серед дівчат у віці до 8 років, Діма Шахайло – чемпіон Харкова серед юнаків до 14 років та призер чемпіонату України, Поліна Басова – чотириразова чемпіонка України серед ровесниць, а Микита Басов – віце-чемпіон Харкова і області серед дітей до 8 років. Всі вони члени однієї родини харків’ян В’ячеслава та Наталії Шахайло. Пан В’ячеслав, у інтерью виданню “Время”, розказує як шахи прийшли в його сім’ю:

– Я працюю в ТЦ «Барабашово», торгую інструментом, – розповідає В’ячеслав Шахайло. – У 2014 році, коли почалася війна, обсяги продажів упали, і багато підприємців, Коротя час в очікуванні покупців, грали один з одним в шахи. Я теж зацікавився і поступово захопився цією грою. До цього знав тільки, як ходять фігури, – в дитинстві мені якось показали …

Відчувши смак до шахів, В’ячеслав Юрійович вирішив познайомити з цією грою своїх дітей. На той момент їх в сім’ї було вже четверо – все погодки, від 2007 до 2010 року народження.

– Справа в тому, що троє молодших – це племінники дружини, – пояснює В’ячеслав Шахайло. – У 2012 році, так склалися сімейні обставини, ми взяли їх під опіку. Спочатку ми сумнівалися в своїх силах, не знали, чи впораємося. Але все вийшло, діти виявилися дуже хорошими, швидко подружилися з Дімою і стали однією справжньою командою. Ми нічого не приховуємо, вони знають, що є нашими племінниками, але називають нас мамою і татом. Чесно кажучи, тепер навіть важко уявити нашу сім’ю в іншому складі.

Шахи згуртували її ще більше. Коли В’ячеслав Юрійович показав дітям, як ходять фігури, вони несподівано швидко зацікавилися. Та так, що через місяць вирушили записуватися в шахову секцію.

– В одному гуртку нас не захотіли записувати, мовляв, літо настає, приходьте в вересні, – згадує В’ячеслав Шахайло. – А ми говоримо: нам же треба отримати завдання на літо, щоб займатися. Знайшли іншу секцію … Через два роки, у квітні 2016- го, ми зі старшим Дімою разом брали участь в турнірі і виконали перший розряд – тато і син. А тепер діти мене вже обігнали. Звичайно, я не маю стільки часу на тренування, адже треба ще й про сім’ю дбати. Але головне, напевно, те, що дітям властива жвавість розуму. Вони набагато швидше дорослих прораховують варіанти ходів і краще мислять тактично.”


Скадовська блог-толока

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон