Набережні Херсона не призначені для купання

Херсон, поліція, набережні
Двічі на тиждень про це нагадують рятувальники, поліція та представники органів місцевого самоврядування, які проводять спеціальні профілактичні рейди місцями, де заборонено купатися. Роз’яснювальну роботу проводять на Набережних імені Федорова у парку Слави та на проспекті Ушакова.

Інспектор служби з надзвичайних ситуацій Ігор Демкович розповідає відпочивальникам, чому не можна купатися на набережних і де саме у Херсоні сертифіковані пляжі: "Проводиться рейд спільно з представниками Національної поліції, представниками Суворовської районної ради для недопущення купання у непризначених для цього місцях. Доводимо до людей інформацію про те, що на набережних заборонено купатися, також розповідаємо, в яких місцях це дозволено, які пляжі є сертифікованими".

Інформація про заборону купатися розміщена і на Набережній на проспекті Ушакова. Тут, каже інспектор ювенальної превенції Артем Мірончук, не облаштоване місце для купання відпочивальників, крім того, небезпеку становить водний транспорт.

"У кодексі України про адміністративні правопорушення відповідальність за купання у невстановлених місцях не передбачено. З боку працівників ювенальної превенції та ДСНС проводяться лише профілактичні заходи щодо попередження та недопущення надзвичайних випадків. Ця ділянка Дніпра є судоходною, тут швартуються катери, водне таксі, прогулочні теплоходи, які для людини, якщо вона буде у воді, є небезпечними. Тому купатися в цьому місці заборонено", - розповів інспектор ювенальної превенції Херсонського відділу поліції ГУ НП в Херсонській області Артем Мірончук.


За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон