Ювілей районної ради на Херсонщині

Олешки, райрада, ювілей
Сьогодні, 30 червня виповнилося 23 роки від Дня заснування Олешківській районній ради Херсонської області.

Історія місцевого самоврядування в сучасній Україні бере початок з 1990 року. У 1990 році був прийнятий закон «Про місцеві Ради народних депутатів УРСР та місцеве самоврядування», який наділив місцеві ради функціями органів місцевого самоврядування, визначивши їхній статус і як представницьких органів, і як органів державної влади. Цей закон можна вважати початком відродження місцевого самоврядування в Україні.

З 1995 року на базі обласних та районних виконкомів була створена система органів місцевих державних адміністрацій. Згідно «Конституційного договору між Верховною Радою України та Президентом України про основні засади організації та функціонування державної влади і місцевого самоврядування в Україні на період до прийняття нової Конституції України» від 1995 року головами районних державних адміністрацій Президент України призначав осіб, обраних головами районних рад.

Наступним кроком реформування системи місцевого самоврядування стало прийняття у 1996 році Конституції України на підставі якої 21 травня 1997 року було ухвалено новий Закон «Про місцеве самоврядування в Україні». Цей закон, відповідно до Конституції України, визначає систему та гарантії місцевого самоврядування в Україні, засади організації та діяльності, правового статусу і відповідальності органів та посадових осіб місцевого самоврядування.

На виконання зазначених законодавчих актів 30 червня 1997 року було зареєстровано як юридичну особу Цюрупинську районну раду.

В подальшому перейменовану в Олешківську районну раду.

- То ж з нагоди цієї історичної дати вітаю усіх голів та депутатів районної ради усіх скликань, які працювали та працюють і на теперішній час, задля розвитку нашого району! Бажаю всім народним обранцям міцного здоров'я, щастя, добробуту, миру та процвітання!, - привітав голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон